Skadebekymmer i Everton inför derbyt

Skadebekymmer i Everton inför derbyt

Carlo Ancelotti ser ut att behöva inkludera så väl obeprövade tonåringar som spelare som är på väg att lämna klubben för att få ihop en full matchtrupp till nästa helg.

Nu är det bara en vecka kvar tills det drar igång igen och först ut väntar ett Merseysidederby för Liverpool. Efter övervägande av Premier League kring säkerheten och risken för supportersamlingar utanför beslutades att trots att spela matchen på Goodison Park som vanligt, men givetvis utan publik.

För Everton ser det tungt ut på skadefronten och när laget tränade i veckan syntes bara 18 utespelare. Som ett resultat måste Carlo Ancelotti, om inte en markant förbättring sker under de kommande dagarna, i matchtruppen mot Liverpool inkludera spelare (Cuco Martina, Oumar Niasse, Maarten Stekelenburg) som inte har någon framtid i klubben samt tonåringar som anslöt så sent som i januari.

Det är helt säkert att Theo Walcott, Yerry Mina och Cenk Tosun inte spelar nästa söndag. Morgan Schneriderlin är på väg tillbaka efter en knäoperation, men är fortsatt minst tre veckor från att bli matchklar. Det är också stora frågetecken för mittfältarna André Gomes och Fabian Delph, men de har fortsatt en chans.

Evertontruppen som tränade under veckan var: Pickford, Stekelenburg, Virginia, Tyrer, Sidibe, Coleman, Martina, Keane, Holgate, Digne, Baines, Branthwaite, Bernard, Davies, Sigurdsson, Iwobi, Gordon, Baningime, Kean, Calvert-Lewin, Richarlison, Niasse

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-06-13 16:39:06
Author

Fler artiklar om Liverpool