Solskjaer kommenterar Liverpools titel

Solskjaer kommenterar Liverpools titel

Ole-Gunnar Solskjaer säger att det gör ont att se ett annat lag lyfta bucklan och extra ont när det rör sig om Liverpool kan man tänka.

Inför Manchester Uniteds FA-cupmatch borta mot Norwich som United avgjorde i förlängningens slutminuter, hölls en virtuell presskonferens där Ole-Gunnar Solskjaer kommenterade Liverpools ligatitel.

”När du ser ett annat lag lyfta bucklan gör det ont. Alla inom klubben Manchester United vill vinna den och det är vår utmaning framöver.

Alla lag som vinner Premier League förtjänar det. Det är en svår liga att vinna, så bra jobbat av Jürgen och hans spelare.”

Förra säsongen slutade Manchester United 33 poäng bakom Liverpool och med sju omgångar kvar av säsongen 2019-20 skiljer det 37 poäng ner till Solskjaers lag. Det är väl inte vad som skulle beskrivas som hack i häl, men Unitedmanagen tonar ner avståndet.

”Jag tycker inte det är rätt tillfälle att tala om hur långt bakom vi befinner oss. Vi befinner oss i en position från vilken vi måste förbättra oss. För det första ta oss till Champions League, klättra i tabellen och börja kämpa om titlar. Den stabilitet som Liverpool har uppvisat är något för oss att sträva efter. När vi spelar som bäst är vi väldigt bra och vi måste kunna göra det varje dag och leverera fina insatser om och om igen.

Den titelraden vi vann under Alex Ferguson tror jag inte blir lätt för någon att upprepa. Han var en mästare på att hålla laget kvar i toppen. För vår del handlar det om att inte låta det går 26 år innan vi vinner ligan igen och vi ska göra allt vi kan för att göra det.”

Solskjaer syftar med just 26 år på den långa perioden som gick för Manchester United mellan ligagulden 1967 och 1993 fram till storhetsperiod inleddes. För Liverpool blev ligatiteltorkan hela 30 år, men låt oss hoppas att det precis som i Uniteds fall utgör början till en ny storhetstid.

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-06-29 20:32:49
Author

Fler artiklar om Liverpool