Sophie Ingle hyllar Chelseas tålamod mot Real Madrid
Chelseas walesiska mittfältskonduktör Sophie Ingle, tvåa från höger.

Chelsea besegrade Real Madrid med 2-0 i Champions Leagues tredje gruppspelsomgång. Sophie Ingle inledde målskyttet i andra halvlek innan mittfältskollegan Erin Cuthbert fastställde slutresultatet. Ingle var märkbart nöjd med att ha tagit nio poäng av nio möjliga.

Chelsea verkar sannerligen ha lagt CL-spöket från fjolårssäsongen bakom sig. I år lämnar man inget till slumpen. De två största konkurrenterna om gruppsegern, PSG och Real Madrid, har båda två städats undan av de kungsblå. När Real Madrid gästade Kingsmeadow under onsdagskvällen var hemmalagets tuffa presspel en av nycklarna till segern.

”Det hårda jobbet, vi gjorde det svårt för dem,” säger Ingle. ”De hade mycket boll, särskilt i första halvlek, men vi var kompakta i vårt försvar. Vi hade tålamod och tvingade dem att begå misstag.”

I första halvlek spenderade Chelsea mycket tid på Real Madrids planhalva efter flera bollvinster högt upp i planen. De verkligt heta målchanserna lät dock vänta på sig.

”I pausen sade vi att vi behövde göra det bättre med bollen, vi gav bort den för ofta, för enkelt. Vi försvarade oss väldigt bra, men sedan gav vi tillbaka bollen till dem,” säger Ingle.

Med dryga timmen spelad skulle så en av Chelseas många hörnor ge resultat. Cuthbert slog en utåtskruvad hörna från höger, vid den främre stolpen knoppade Millie Bright bollen vidare till Sophie Ingle som hävde sig fram och ordnade 1-0.

”Vi behövde göra det bättre med bollen, hitta ut på kanterna, hitta en mot en-lägen och få in bollen i boxen,” säger Ingle. ”Målet var en fast situation, rätt plats och tidpunkt skulle jag säga. Millie var på rätt plats, skarvade den vidare och jag fanns vid den bortre stolpen för att peta in den.”

Skotten Erin Cuthbert pangade in 2-0 på ett spektakulärt sätt tio minuter efter ledningsmålet. Det lär ha varit avsett som ett inlägg, men bollen dalade perfekt över målvakten och in vid den bortre burgaveln. Resultatet mot Real Madrid innebär full pott med halva gruppspelet avverkat.

”De är ett jättebra lag och det är inget lätt resultat att uppnå,” säger Ingle. ”Supportrarna är fantastiska, de är här i ur och skur. Det är iskallt här ikväll, det är sent, många barn här som har skola imorgon. Vi tackar er och hoppas få ses igen!”