Southampton – Leicester 2-3

Leicester vände tvåmålsunderläge till seger i dramatisk stil borta på sydkusten.

I en klassisk tvådelad tillställning lyckades Leicester från ett tillsynes hopplöst läge vända underläge med 0-2 till seger med ett av matchens sista lägen.

Den första halvleken var rent av usel från Leicester som blev totalt utspelade av Southampton i alla kategorier. The Saints ledde rättvist med 0-2 efter halvtimmen spelad genom mål av Cameron Archer och Joe Aribo.

Hemmalaget hade bud på fler mål mot ett otroligt blekt Leicester som troligen gått in i halvtidssnacket och fått sig en utskällning av Steve Cooper.

Inga byten skedde i halvtid men efter timmen spelad står Cooper för sitt kanske bästa taktiska drag sedan han tillträdde som tränare genom att byta in Harry Winks och Abdul Fatuwu, som gemensamt hade huvudrollerna i en spektakulär vändning.

Bara minuter efter att ha blivit inbytt assisterar Fatawu till Facundo Buonanotte som reducerar på nära håll.

Tio minuter senare skapar han ett dubbelläge och i tumulten i straffområdet efter en räddning av Aaron Ramsdale på ghananens nick rivs Jamie Vardy ner av Ryan Fraser i straffområdet innan Vardy når returen.

Straffen tilldelas efter en lite förvånande VAR-granskning som Vardy sedan sätter i klassisk Vardymaner, inga krusiduller eller smygande mot bollen, bara smack i nättaket. Kvitterat till 2-2!

Taktpinnen klart och tydligt hos ett nyanserat Leicester som trycker på för ett segermål mot ett nu decimerat Saints då Fraser blir utvisad efter Vardysatsningen.

Och visst kommer ett segermål. I åttonde tilläggsminuten slår Winks en, enligt honom oplanerad och otränad, hörnvariant med en boll till yttre delen av straffområdet som Jordan Ayew tar hand om och via en täckande Saintsspelare letar sig bollen in. 2-3!

Firandet i bortaklacken är vackert. Winks drar med sig styrkorna i en fin blandning av spelare och fans som inte kan säras på av vakterna. Äntligen Leicesters tur.

Vardy? Fullt fokus på Southamptonfansen precis bredvid som matchen ut skanderat om att hans fru är en skvallerbytta (relaterat till Wagatha Christie-historien).

Tre blygtunga poäng för Leicester mot kampen om nytt kontrakt.

För matchstatistik se BBC Sports referat här.