Lagbanner
Inför West Ham - Southampton
Vi får hoppas på lite muntrare miner denna helg mr. Koeman

Inför West Ham - Southampton

Ny tuff bortamatch väntar Saints denna helg.

Saints tar bussen den korta resan upp till London denna helg för att på ett utsålt Boleyn Ground (eller Upton Park som arenan kallas i folkmun) för att försöka sno med sig alla tre pinnarna hem till sydkusten igen.
Ska Saints lyckas med det Tottenham och Sheffield United gjort tidigare denna säsong nämligen att vinna på Upton Park måste Saints vara på tårna redan från matchstart. Det mönster vi redan sett denna säsong är att Saints spelar uselt första halvlek för att sedan spela upp sig i andra. I tisdagens liga-cup match borta mot Millwall var Saints riktigt bleka i första halvlek mot ett reservbetonat Millwall men i andra tog Saints över och spelade ut Millwall och slutresultatet 2-0 efter mål av Jack Cork och Graziano Pelle var i underkant. Att Pelle fick göra sitt första mål i Saints tröjan var viktigt då det inte riktigt lossnat för Lamberts ersättare än, nu hoppas vi fans att detta förstås bara var början på hans målproduktion i röd/vitt randigt.



Saints manager Ronald Koeman är nog väldigt glad att transfer fönstret stänger på måndag för det ryktas som vanligt att spelare ska lämna klubben och det senaste ryktet säger att Gaston Ramirez ska lånas ut till Sevilla och även Jos Hooivelt ska säljas till Burnley. Jag hoppas vi får en lugn helg gällande transfers in/ut och att på måndag precis innan fönstret stänger förstärker vi med en till mittback och en ytter och så får ingen av de tongivande spelarna lämna förstås.
Inför helgens match är det inga skador eller avstängningar som stör för Saints. Ramirez är inte 100 % fit men väntas resa med upp och Jay Rodriguez är borta till senhösten annars är det ett fit for fight som tar sig an ett väldigt skadedrabbat West Ham.


Hos West Ham väntas James Collins, Andy Carrol, Kevin Nolan, Matthew Jarvis och Carl missar alla helgens match och Diafra Sakho är tveksam till spel efter Senegalesen skadat ryggen i veckans cupmatch.
Detta är en match som i alla fall jag inte ser fram emot. Big Sams lag brukar vara tunga att möta och Saints är långt ifrån en färdig produkt. Mycket hänger på nyförvärven Pelle, Long och vår kreatör på mittfältet Dusan Tadic om Saints ska lyckas ta med sig poäng hem till Southampton denna helg.


Förra helgens match hemma mot West Brom slutade som bekant 0-0 och jag är beredd att sätta en slant även denna helg på dessa resultat. Dock är jag långt ifrån någon tipsexpert så jag har förmodligen fel även denna helg.
 

Patrik Stenberg2014-08-29 12:31:00
Author

Fler artiklar om Southampton