Topp 8 största fynden av Premier League klubbar denna sommaren.

Premier League klubbar får ofta kritik för att betala för höga summor för spelare men ibland gör de prisvärda och smarta värvningar.

Inatt var det deadline day. Southampton var för en gångs skull passiva, tidigare år har bland annat Ings, Alderweireld, Minamino, Walcott, Danso och Mane kommit in under silly seasons sista dygn. Under sommaren har som vanligt många spelare värvats av Premier League lag, Saints har köpt Adam Armstrong, Romain Perraud, Lyanco, Valentino Livramento, Thierry Small och sen har Theo Walcott kommit in som bosman och Armando Broja har lånats in. Jag har rankat de bästa fynden denna sommaren. Kategorier jag har tittar på är främst:
Prisvärdhet
Behov
Förbättring av laget 
Potential
Och jag har endast tittat på värvningar som är billigare än £20M. Och jag har använt mig av transfermarkt för att hitta priserna även om det ibland inte kommer att stämma. Och inga lån kommer inkluderas eller spelare som spenderade tid i klubben förra säsongen (till exempel Jack Harrison). Och detta är min åsikt och den kan både vara fel och förändras. 

8. Milot Rashica
Att ersätta Buendia blir tufft för Norwich men deras värvning av Rashica är smart. Han hade inte sin bästa säsong förra säsongen men innan dess gjorde han många mål och assist för Werder Bremen. Rashica, som är 25 år, kostade £10M vilket jag tycker verkar billigt. Han borde passa bra in i Norwich och jag tror att det var väldigt svårt för Norwich att hitta en bättre och billigare spelare än Rashica på marknaden. 

7. Boubakary Soumare. 
Tielemans och Ndidi har gjort det fantastiskt de senaste åren men det är på tiden att Leicester får in någon som verkligen kan konkurrera med dem. Soumare, som är 22 år, har nyligen vunnit Ligue 1 med Lille och för bara £18M har Leicester fått in en defensiv mittfältare med väldigt hög kvalitet och potential för en relativt liten summa. Väldigt bra värvning. 

6. Marc Cucurella. 
Inte en spelare som jag har stenkoll på men han verkar ha varit en av Getafes bästa spelare och många anser att Brighton gjort en väldigt bra värvning när de betalade £16M för honom. Men om jag litar på det jag läst online så kommer han både göra Brighton bättre plus att han har en stor potential då han bara är 23 år. Inte omöjligt att han dubblat eller tripplat sitt värde när denna säsongen är slut och han kommer förmodligen passa väldigt bra som wingback i Brighton. 

5. Connor Roberts
En billig och smart värvning av Burnley. Roberts, som är 25 år, värvas från Swansea där han gjorde 5 mål och 7 assist förra säsongen som wingback. Jag antar att han kommer spela som högerback där han kommer konkurrera med Lowton. Roberts är 7 år yngre än Lowton och ger Burnley en nödvändig föryngring för en mycket billig summa, bara £3M. Dessa typer av värvningar får inte underskattas för lag som ligger på nedre halvan av tabellen och som har brist på pengar. 

4. Demarai Gray. 
Everton var i stort behov av offensiva spelare samtidigt som de hade brist på pengar. Jag tror inte att det var många som blev superglada när de värvade Gray men så som han inlett säsongen så har kanske Everton hittat ett riktigt fynd för bara £2M. Jag är långt ifrån övertygad att Everton kommer kunna nå fantastiska placeringar med Gray som startspelare men med tanke på behovet och priset så gjorde de kanske det bästa utifrån en svår situation. Gray är dessutom bara 25 år och skulle han utveckla sin slutprodukt så kanske han ändå kan bli en pålitlig Premier League spelare. Kanske är Benitez rätt tränare att få ut maximalt i honom.  

3. Kristoffer Ajer. 
Brentford hade problem defensivt förra säsongen och hade dessutom få mittbackar inför denna säsongen så att värva Ajer från Celtic för £14M anser jag var väldigt smart. Han är både stor och bolltrygg och det skulle inte förvåna mig om han kommer vara värd betydligt mer om några år. Han är bara 23 år och som Saints fan är det svårt att inte tänka på när vi värvade Van Dijk från samma klubb. Ajer kommer förmodligen inte bli lika bra som Van Dijk men jag tror att han kommer vara väldigt bra. Synd att Saints inte värvade honom men bra gjort av Brentford. 

2. Michael Olise. 
Crystal Palace var i stort behov av en renovering av truppen och Olise får nog ses som deras största fynd. Trots att han bara är 19 år så gjorde han 7 mål och 12 assist förra säsongen i Reading. Crystal Palace värvar honom för bara £8M vilket är väldigt billigt för en spelare med så hög potential. Länge sedan Palace kändes såhär spännande.

1. Valentino Livramento. 
Kanske inte så trovärdigt att en Southampton supporter har en Southampton värvning i topp men helt ärligt tycker jag att det är helt rätt. Han kom för ca £5M från Chelsea och har redan tagit en startplats i Saints trots ganska hög konkurrens från både Kyle Walker Peters och nyförvärvet Perraud. Men det som gör honom speciell är att han bara är 18 år. Han är väldigt prisvärd, fortsätter han att spela så som han gjort kommer han ha 10 dubblat sitt värde inom några år för det är inte vanligt i Premier League att en 18 åring spelar med både det självförtroendet och den kvaliteten som han gör. Han förbättrar laget och har en väldigt hög potential. Chelsea ryktas ha en tillbaka klausul på £40M och säljs han för det har vi gjort en väldigt stor vinst.

David Öhrström2021-09-01 16:26:02
Author

Fler artiklar om Southampton