Spännande månad väntar för Chelsea: Detta kan anhängarna se fram emot i augusti
En händelserik augustimånad på kommande där bl.a. CL-pokalen visas upp på Stamford Bridge för första gången!

Spännande månad väntar för Chelsea: Detta kan anhängarna se fram emot i augusti

Tävlingsmatcher, publik på läktarna, och CL-mästarnas återkomst. Augusti ser ut att bli en väldigt spännande månad, nedan följer en sammanfattning över allt vad som händer i Chelsea de kommande 31 dagarna.

Försäsongen avslutas
Chelseas andra försäsongsmatch spelas söndagen den 1 augusti kl 16 svensk tid på Emirates Stadium. Matchen är en del av The Mind Series och Arsenal står för motståndet. Matchen kan ses på the 5th stand appen och på chelseafc.com för en kostnad av 7,99 pund.

Anhängare som betalar för att se Arsenal-matchen kommer också att ha möjlighet att se Chelseas damer ta emot Arsenals damer i en träningsmatch med avspark 13.15 svensk tid. 

Onsdagen den 4 augusti fortsätter The Mind Series med en match mot Tottenhampå Stamford Bridge. Det är ingen vanlig träningsmatch, Stamford Bridge tillåter nämligen fulla läktare för matchen som sparkas igång 18.45 svensk tid.

Före avspark kommer Champions League-pokalen att visas upp på Stamford Bridge för första gången. Pokalen kommer att bäras runt plan av en Chelsea-spelare, som senare kommer att svara på frågor från den fantastiska kvällen i Porto.

Chelsea-maskotarna Stamford och Bridget kommer även att välkomna anhängarna till Stamford Bridge tillsammans med bland annat freestylefotbollare, ansiktsmålare och en trollkarl.

Biljetter finns tillgängliga för säsongskortsinnehavare och medlemmar. Även en livestream erbjuds och priset är samma som Arsenal-matchen. Sändningen börjar 18.30 svensk tid. 

En super inledning
Tävlingssäsongen inleds onsdagen den 11 augusti i Belfast, Nordirland. 

Matchen på Windsor Park startar kl 21 svensk tid, för att vinna lagets andra Super Cup genom tiderna krävs det att man besegrar Europa League-vinnarna Villarreal.

Efter Super Cupen inleds den nya PL-säsongen. Crystal Palace står för motståndet lördagen den 14 augusti kl 16. Det blir den första tävlingsmatchen med fulla läktare på Stamford Bridge sedan mars 2020. 

Efter det fortsätter herrarnas PL-säsong med några tuffa bortamatcher. Först möter man Arsenal söndagen den 22 augusti kl 17.30 och sedan Liverpool lördagen den 28 augusti kl 18.30.

Lottningen för Champions League-gruppspelet äger rum torsdagen den 26 augusti kl.18 svensk tid. Motståndet för Carabao Cupens tredje rundan samt lottningsdag bekräftas senare under augusti. 

Öppen träning
Onsdagen den 18 augusti hålls det en öppen träning på Stamford Bridge.
 
Damernas inledning
Damernas tävlingssäsong börjar först i september eftersom det är många spelare som representerar sina landslag i OS i Tokyo. Däremot har de några vänskapsmatcher i augusti, den första äger rum mot Arsenal på Emirates strax före herrarnas möte med samma lag.

Torsdagen den 12 augusti möter Emma Hayes lag skotska Rangers på deras träningsanläggning. Matchen spelas bakom stängda dörrar men kan ses gratis på Chelseafc.com, Chelseas Youtube-kanal, Facebook-sida och på the 5th Stand-appen.

Akademin
Även utvecklingslaget och U18-laget inleder sina nya säsonger. 

Utvecklingslagets matcher:
16.8: Tottenham borta
20.8: Manchester United hemma
24.8: Exeter City borta
29.8: West Ham borta

U18-lagets matcher:
14.8: West Bromwich Albion hemma.
21.8: Tottenham Hotspur borta.
28.8: Norwich City borta.

Transferfönstret stänger
Premier League-transferfönstret hålls öppet fram till tisdagen den 31 augusti kl 23 engelsk tid. Vid det skedet har det spelats tre PL-omgångar. WSL-transferfönstret stänger torsdagen den 2 september. 

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-07-31 21:03:27
Author

Fler artiklar om Chelsea