Villa Park, 2021-05-23 17:00

Aston Villa - Chelsea
2 - 1

Spelarbetyg: Aston Villa - Chelsea

Spelarbetyg: Aston Villa - Chelsea

Chelsea säkrade Champions League-plats trots 2-1-förlust mot Villa i en match där få utmärkte sig.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Eduoard Mendy – 2 – UT 45’

Senegalesen behövde inte ingripa särskilt ofta, men han gjorde det han skulle och var helt okej med fötterna. Kan svårligen lastas för målet med tanke på den märkliga bollbanan. Låt oss hoppas att bytet endast var en försiktighetsåtgärd.

Antonio Rüdiger - 2

Tysken var inte lika dominant som vi har vant oss vid på sistone, men klart stabil. Drev upp bollen fint på sitt sedvanliga manér.

Thiago Silva - 2

Skötte som vanligt uppspelen bra på sitt quarterback-aktiga vis. Godkänd i övrigt.

Reece James – 2

Engelsmannen felplacerade ett par passningar, men var i övrigt solid och gjorde det fortsatt fint i sin nya roll.
 
Ben Chilwell – 3 – Matchens lejon!

Trygg defensivt och ett ständigt hot offensivt längs sin vänsterkant. Hade fått ett högre betyg om han hade blivit tvåmålsskytt. Bäst idag ändå.

Mateo Kovacic – 2 – UT 66’

Ringrosten efter skadan syntes fortfarande och var återigen okarakteristiskt slarvig med bollen. Vi vet att kroaten kan bättre. Näppeligen godkänd.

Jorginho – 2 – UT 59’

Var helt okej med sitt bollfördelande och stod för några bra brytningar innan han orsakade straffen. Traoré föll visserligen lätt, men ”Jogge” kom helt fel in i situationen. Godkänd, men inte med stor marginal.

César Azpilicueta – 1

Jobbade på bra som wingback i båda riktningarna, utefter sina förutsättningar. Den onödiga efterslängen drar dock ner betyget ordentligt. Som kapten måste han kunna hålla huvudet kallt i det läget.

Christian Pulisic – 2

Amerikanen försökte, men hade hög felprocent i sina aktioner, i synnerhet under den första halvleken. Uppnår precis godkänt tack vare assisten.

Mason Mount – 3

Var som alltid viktig med sin energi och smartness. Inblandad i det mesta framåt, även om han kanske borde ha satt sitt läge. Utmanade ändå om Matchens lejon.

Timo Werner - 2

Bidrog med sitt slit, men inte mycket mer än så. Knappt godkänd.

Inbytta:

Kepa Arrizabalaga – 2 – IN 45’

Kom in i ett otacksamt läge, men gjorde det godkänt, varken mer eller mindre. Synd att han överlistades vid straffen, men sådant händer.

Hakim Ziyech – 2 – IN 59’

Kom in och var en positiv injektion med sin bolltrygghet. Kunde ha noterats för en assist och var i största allmänhet bättre än i sina senaste framträdanden.

Kai Havertz – 2 – IN 66’

Stod liksom Ziyech för ett piggt inhopp och bidrog med kreativitet och energi, men borde ha fått sitt skott på mål.

Thomas Tuchel – 3

Ingen masterclass från Tuchel idag, men han valde rätt startelva med de givna förutsättningarna och fick god effekt på sina byten.

Fredrik Temmes2021-05-23 20:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea