Spelarbetyg: Atletico Madrid – Chelsea 0–1 (0–0)
Underbar laginsats, med ett imponerande försvarsspel.

Spelarbetyg: Atletico Madrid – Chelsea 0–1 (0–0)

Chelsea besegrade Atletico Madrid med 1–0 i tisdagskvällens åttondelsfinal som spelades i Bukarest. Här kommer spelarbetygen på Chelseas spelare från en stark insats, inte minst i defensiven som såg extremt solid ut.

Betygsskala:
1 Lejon – Dålig
2 Lejon – Godkänd
3 Lejon – Bra
4 Lejon – Mycket bra
5 Lejon – Mästerlig

Edouard Mendy – 2
Farligt nära en supertavla i inledningen och det fortsatte med skakiga fötter matchen igenom. Inte så mycket att göra under stora delar av matchen.

Cesar Azpilicueta © – 3
Bra insats, även om han ibland i samarbetet med Mendy hade lite missbedömningar som nästan ställde till problem. Aktiv framåt och ledare över hela banan, växte i andra.

Andreas Christensen – 4 Dagens lejon
Såg trygg ut och löste de svårigheter han ställdes inför i första halvlek. Passar som bäst i mitten av en trebackslinje och det visade han idag. Var den enda i försvaret som inte gjorde något misstag och växte med uppgiften i andra. Starkt insats från en ifrågasatt spelare.

Antonio Rüdiger – 3
Tryckte till hårt i flera dueller, men slarvade också några gånger vilket sånär straffade sig genom baklängesmål. Växte i andra när han sattes på mer prov. Hade några heta dueller med Luis Suarez.

Callum Hudson-Odoi (ut 80) – 3
Var den spelaren som med sina djupledslöpningar försökte öppna upp Atleticos låga försvar. Slog också in många farliga inlägg och var ständigt aktiv med sin speed.

Jorginho – 2
Fick ha mycket boll idag och då är han vanligtvis bra. Missade dock mycket mer än vanligt idag. En hel del chansbollar i djupled gick inte hem, samtidigt måste man ta risker för att såra ett försvar av Atleticos kaliber. Avstängd i returen.

Mateo Kovacic (ut 74) – 3
Sprida lugn i stressade situationer och löser det mesta hans ställs inför. Precis som Jorginho kanske det var lite fler felpass än vanligt, men det är naturligt.

Marcos Alonso – 2
Hade lite svårt med bollkontrollen när han fick Atleticos höga press mot sig. Ständigt alternativ längs hela vänsterkanten, men vi kan väl kräva bättre kvalité i inläggen? Bra bakåt.

Mason Mount (ut 74) – 3
Väldigt bra i pressen, åkte något oturligt på gult kort i andra minuten vilket gör att han missar returmötet. Den som bryter mönster bäst i laget, vågar dra sin motståndare och har störst klass i sina aktioner offensivt.

Olivier Giroud (ut 87) – 4
Aktiv i targetspelet och drar till sig flera motståndarförsvarare, men fick inte många bollar att jobba med i straffområdet i stora delar av matchen. Men så kom chansen och då väljer frasmannen att cykla in 1–0 på ett elegant vis. Rutin och klass.

Timo Werner (ut 87) – 2
Sprang väldigt mycket, bra i försvaret och bättre än normalt i fösta-toucherna. Passar inte som bäst mot lågt stående lag, men kom ändå till några bra lägen.

Avbytare:
N’Golo Kanté (in 74), Hakim Ziyech (in 74), Reece James (in 80), Christian Pulisic (in 87) och Kai Havertz (in 87) spelade för kort tid för att betygsättas.

Oscar Jakobssonoscar98jacobsson@gmail.com@oscar_json2021-02-23 23:05:10
Author

Fler artiklar om Chelsea