Spelarbetyg: Chelsea – Blackburn
Firma Sterling och Palmer funkar fortsatt bra ihop.

Spelarbetyg: Chelsea – Blackburn

Chelsea besegrade Blackburn Rovers med 2–0 hemma på Stamford Bridge och är därmed klara för kvartsfinal i ligacupen. Två spelare gjorde comeback från skada i segern och stod för fina prestationer.

Betygsskala
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan:
Robert Sanchez – 3

Hade väldigt lite att göra sett till matchen i stort, men fick återigen visa vilka otroligt vassa reflexer han besitter. Sigurdssons chans från nära håll ska vara mål alla gånger, men spanjoren dök mot sin högra stolpe och fick en stark arm på bollen.

Reece James (ut 61’) – 3
Kaptenen var tillbaka och det med besked. Skottvillig som aldrig förr, ibland kanske något för skjutglad, men det får gå för den här gången. Var stark i duellerna, lugn under press och gjorde sina lagkamrater bättre med sitt precisa och kreativa passningsspel. Helt rätt att han fick vila sista halvtimmen.

Axel Disasi – 2
Sattes egentligen inte på något större prov i denna match. Disasi var återförenad med nygamla klubbkamraten Badiashile, ett mittbackspar som ser lovande ut. Chelseas nummer 2 hamnade dock i ingenmansland när Sigurdsson valsade in i kungsblått straffområde, en koncentrationsmiss som borde ha straffat sig. Det sänker betyget.

Benoit Badiashile (ut 61’) – 3
Kanske ska ”Big Ben” agera mental coach åt våra forwards? Fransmannen var tillbaka efter sin långa frånvaro men visade prov på ett otroligt lugn när han passade in bollen i mål. Nästan alla andra spelare i straffområde var i panic mode, men Badiashile var iskall. Spelade annars riskfritt och lugnt, vilket kändes rätt i comebacken.

Marc Cucurella – 3
Spanjoren var ettrig och offensiv mot Blackburn. Hade otur som inte fick tillbaka bollen särskilt ofta när han kombinerade med Sterling & Co ute till vänster. En bra insats från Cucurella, kan han fortsätta så här är det väldigt välkommet.

Enzo Fernandez (ut 87’) – 4 – Matchens lejon!
Efter att ha bommat senaste matchen visade Enzo klassen mot Blackburn. Han besitter en passningsfot som ingen annan i denna trupp har. Både korta och lååånga passningar som ser omöjliga att utföra löser han som om det vore en självklarhet. Borde ha gjort något bättre av sina många skottlägen, men argentinaren var den som styrde och ställde matchen igenom.

Lesley Ugochukwu – 2
En ganska anonym insats från Ugochukwu, vilket inte behöver vara något dåligt för en sittande mittfältare. Fransosen bidrog dock inte särskilt mycket till Chelseas stora dominans i bollinnehavet. Tvärtom hade han problem med förstatouchen och fick således spela tillbaka till sina mittbackar alldeles för ofta.

Cole Palmer (ut 87’) – 4
Palmer får ursäkta om han läser detta, han har argument för att känna sig rånad på utmärkelsens matchens lejon. Klackar, inlägg, kombinationsspel och avslut. Palmer tog nästan alltid rätt beslut, han var lite lagom självisk samtidigt som han lyfte sina lagkamrater med sitt skapande. Arbetsinsatsen återigen av hög klass, hans brytning högt upp i planen var så pass kontrollerad att Sterling bara behövde glida med och skjuta.

Conor Gallagher – 3
Inledningsvis var det lite väl mycket oskärpa i Gallaghers spel, Chelsea hade kunnat ta ledningen tidigare om han värderat annorlunda. Cobhamprodukten lät inte det bekomma honom, han gnuggade på som vanligt. När matchuret visade 90 hade vi således ännu en helgjuten insats från Gallagher att se tillbaka på.

Raheem Sterling – 3
Precis som Gallagher var touchen och beslutsfattandet frånvarande i vissa perioder. Fina dribblingsräder följdes av ett skott i täck när det fanns lediga lagkamrater och vice versa. Stod för ett klassavslut till 2–0 och fick därefter en energiboost. Då fanns dock inte lika många blåa tröjor att ta hjälp av i offensiv tredjedel.

Nicolas Jackson (ut 76’) – 1
Hade gärna sett att Jackson dragit nytta av det sämre motståndet och hängt ett par kassar. Så blev inte fallet. Var alldeles för yvig i sitt targetspel, en mottagning tvingade honom att fortsätta löpa mot eget mål. Väl i höjd med sin egen backlinje blev han av med bollen och Blackburn höll på att få en chans. När han väl kom rättvänd var Jackson rejält ovän med bollen. En inte särskilt lyckad afton för senegalesen.

Inhoppare:
Levi Colwill (in 61') – 3

Visade varför han är förstavalet i detta Chelsea. Lugn och sansad i duellspelet, obönhörligt precis i sitt långa passningsspel. Cobham har gjort det igen.

Malo Gusto (in 61’) – 3
Med hårt lindat knä gjorde fransosen ett stabilt inhopp. Mestadels defensiva aktioner för Gusto, men var så där lagom grinig och ful för att stänga denna redan avgjorda cupmatch. Härligt att se.

Moises Caicedo (in 76’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Alex Matos (in 87’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Noni Madueke (in 87’) – Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-11-01 23:15:00
Author

Fler artiklar om Chelsea