Stamford Bridge, 2022-12-27 18:30

Chelsea - Bournemouth
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea – Bournemouth
Havertz och Mount kvitterar ut fina betyg från CSS-redaktionen efter 2-0 mot Bournemouth.

Spelarbetyg: Chelsea – Bournemouth

Chelseas anfallskvartett gjorde en riktigt fin insats hemma mot Bournemouth, men ett schweiziskt mittfältsankare trumfade samtliga. The Blues vann med 2-0 i första tävlingsmatchen på över en månad.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan:
Kepa Arrizabalaga – 2

Gjorde en klart godkänd insats, sattes inte på prov alltför många gånger av gästerna. Hanterade spelet med bollen vid fötterna på ett lugnt och kompetent vis.

Reece James (Ut 53’) – 2
Såg ut som sitt vanliga, självklara, dominanta jag i comebacken. Tyvärr varade den inte ens i knappt en timme. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för James. Chelseas framgång verkar tätt sammanvävt med hans hälsa.

Thiago Silva – 2
Satte sina lagkamrater i knipa ett par gånger, men stod pall de gånger mittfältet blev överspelat. Hjälpte sin ytterback på ett bra sätt när det behövdes.

Khalidou Koulibaly – 2
Var relativt anonym ikväll, vilket inte behöver vara dåligt som mittback. Tog inga risker, vilket var välkommet när Silva var lite väl modig med passningarna.

Marc Cucurella – 2
Var helt okej på sin kant, vilket är ett välkommet formbesked för att vara Cucurella. Var vaken de gånger Bournemouth hotade med omställningar och fasta situationer.

Jorginho – 3
Styrde och ställde så som vi vill se honom göra. Utgjorde katalysatorn till ledningsmålet med en fin passning till Mount.

Denis Zakaria (82’) – 4 – Matchens lejon!
Stod för flertalet fina brytningar och fördelade boll på ett bra sätt matchen igenom. Chelsea var stundtals framtunga, men då fanns Zakaria på plats för att döda alla hopp om en Bournemouth-forcering. 

Christian Pulisic – 3
Hade ett tydligt övertag på Stacey och Smith som utgjorde Bournemouths högerkant. Fick betala för det genom att bli nersparkad flera gånger, men Pulisic satte igång flera anfall på egen hand när han felvänd gjorde bort sin markering.

Mason Mount – 3
Gjorde det riktigt bra från sin nummer 8-position och hade ett finger med i spelet varje gång Chelsea skapade farligheter. Valde helt rätt avslut när han placerade dit 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Kai Havertz – 4
Länkade ihop anfallspelet så som han kan göra när han är som bäst. Mötte boll djupt ned i plan och var spelbar i djupled när han skulle vara det. 1+1 var ett välkommet formbesked från den unge tysken och rättvist med tanke på hans prestation.

Raheem Sterling (Ut 88’) – 3
Rapp i steget och oftast tillgänglig ute på sin högerkant. Väl avvägd assist till  1-0 och visade dessutom vägen i presspelet. Fortsätt på detta spåret, Raheem!

Inhoppare:
Cesar Azpilicueta (in 53’) – 2

Stod för exakt den insats man vill ha från en inhoppande 33-årig försvarare. Stod i vägen, var allmänt störig för motståndarna att ha att göra med, saktade ned spelet när det behövdes. Rutinen var påtaglig.

Conor Gallagher (In 82’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Pierre-Emerick Aubameyang (In 82’) – Spelade för kort tid för att betygsättas

Trevoh Chalobah (In 88’) – Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-12-27 20:52:06
Author

Fler artiklar om Chelsea