Stamford Bridge, 2022-04-17 17:30

Chelsea - Crystal Palace
2 - 0

Spelarbetyg: Chelsea – Crystal Palace

Efter att ha besegrat Crystal Palace med 2–0 är Chelsea klara för final i FA Cupen.

Edouard Mendy – 2

Mendy hade inte särskilt mycket att göra i sitt mål, men var alert och stod för en fin räddning i den första halvleken.

Reece James – 2
James spelade höger-mittback för andra matchen i rad, troligtvis som ett taktiskt drag av Tuchel för att neutralisera Wilfried Zaha, en uppgift som James löste bra. Som mittback får han
dock inte samma möjlighet att visa upp sina offensiva färdigheter som när han kan storma fram för fullt längs högerkanten.

Andreas Christensen (ut 82’) – 2
Dansken tog över Thiago Silvas roll och det märktes inte att brassen saknades. Christensen fördelade boll bra och var lugn och kontrollerad i så gott som alla situationer.

Antonio Rüdiger – 2
Spelar med ett enormt självförtroende och stor lugn numera, vilket syns. Stabil matchen igenom.

Cesar Azpilicueta © – 3
Azpi gjorde som alltid en stabil match och även om han saknar det offensiva hot som Reece James besitter visade han upp sina kvaliteter som wingback genom att i högsta grad bidra till ledningsmålet med en bollvinst högt upp i plan.

Jorginho (ut 78’) – 2
Gjorde sitt vanliga jobb bestående av att fördela boll och diktera tempo bra. Stod för något onödigt bolltapp, men det får ses som en naturligt konsekvens av det nödvändiga risktagandet Jorginho står för.

Mateo Kovacic (ut 25’) – 2
Fick inte mycket tid på sig att sätta något avtryck på matchen innan han utgick skadad 25 minuter in i matchen.

Marcos Alonso – 2
Spanjoren fyllde som vanligt på längs vänsterkanten, dock utan att vara inblandad i några farligheter. Ställdes inte på så mycket prov i defensiven utan kunde istället fokusera på
anfallsspelet.

Timo Werner – 3
Werner gjorde återigen en pigg och bra match. Assisterade Mount till 2–0 målet och borde utan tvekan haft en till assist, tyvärr lyckades inte Lukaku stöta in bollen utan prickade stolpen från nära håll efter att ha blivit serverad en bra passning av tysken.

Kai Havertz (ut 77’)  – 2
Havertz gjorde inte en av sina bättre matcher och fick syna det gula kortet i den första halvleken efter en tveksam filmning. Noterades dock för en assist till ledningsmålet efter att ha fixat fram bollen till Ruben Loftus-Cheek

Mason Mount (ut 77’) – 3
Bidrar alltid med energi till anfallsspelet och stängde dagens match med ett riktigt klassmål. Fjärde målet på tre matcher nu för Mount som hittat målformen såhär på vårkanten.

Ruben Loftus-Cheek (in 25’) – 3
Ersatte Kovacic, vilket inte alltid är en lätt uppgift, och gjorde det med bravur. Utstrålade styrka på innermittfältet och gjorde det förlösande ledningsmålet med ett kanonskott upp i krysset.