Spelarbetyg: Chelsea- Liverpool

Spelarbetyg: Chelsea- Liverpool

Efter femte förlusten av de sex senaste inhemska cupfinalerna så föll Chelsea tungt efter sitt längsta straffavgörande i historien. Med det sagt, ny final återigen.

0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Edouard Mendy (ut 119)– 4
Vanvettiga räddningar emellanåt och dubbelräddningen på Keita/Mane bör eventuellt gå in som årets räddning. Mycket stabil och borde fått stå kvar till straffavgörandet som aldrig blivit av utan honom.

Cesar Azpiliucueta (ut 57) – 2 
Offensivt skulle vi gärna se fler saker från vår kapten, men stabiliteten bra som brukligt och fick kliva ut med känningar innan timmen spelad men inte mer än godkänd. 

Antonio Rüdiger – 4
Kan inte sluta tänka på hur stabil tysken är och bör väl snart nå det kontrakt han önskar. Stabil straff och satte inte många fötter fel under matchen.

Thiago Silva – 4
Lugnet och tryggheten definierad. Brassen mycket bra i Chelseas backlinje med nickar, brutna bollar och lästa bollar. Hur stabil kan man ens vara?

Trevor Chalobah - 3
Hade det svårt senast mot Liverpool men var klart bättre nu trots en minst sagt intensiv ny Luiz Diaz. Tacklades fult av Keita men förblev kvar på plan och satte även Chelseas sista straff i straffavgörandet. Ville mycket offensivt med.

Marcos Alonso (Ut 80) – 3
Alonso gjorde vad han skulle men kändes något slumrande och man satt ibland och väntade på att han skulle blixtra till mer som han brukar. 

Mateo Kovacic (Ut 106) – 3,5
Inte lika bra som han brukar men som vanligt bollerövringar och sitt karismatiska sätt att spela. Svår att inte gilla arbetsviljan och intensiteten. 

N’Golo Kanté – 2,5
Alltid strålande men kan bättre då han dels slarvade bort en del bollar och trots att han ofta stod rätt blev slutprodukten undermålig. Mitt lägsta betyg någonsin på fransosen vilket kanske säger en del. Kul att se honom sätta straff!

Mason Mount (Ut 74) – 3
Sådan otrolig arbetskapacitet och står upp mycket för märket han bär på tröjan. Men Mount måste sätta minst en av sina två enorma chanser men otroligt bra samspel med sina två kollegor längst fram.

Christian Pulisic (Ut 74) – 3
Så svårbedömd att man får huvudbry, behövs snubben eller inte på plan? fick lämna en kvart från slutet och trots otroligt bra samspel med Kai och Mason så gav det inte slutprodukt och kanske borde Christian satt 1-0 redan efter några minuter, men icke. 

Kai Havertz – 4
Havertz har blivit mer stabil och jämn, jag trodde verkligen inte på offside vid hans 'mål' och sprang med tröjan över huvudet och firade i onödan här hemma. Ger tysken en fyra då han var överallt men fick inte till avgörandet. 

Avbytare:
Reece James (in 57) – 3,5 Matchens lejon!
Visst ser det märkligt ut att en som inte ens fick högst betyg är matchens lejon... men Reece har varit borta över tre månader och är något trevande initialt. Men växer in och vara så nära sin maxkapacitet efter sådan frånvaro är bara imponerande. 

Romelu Lukaku (in 74) – 4
Belgaren gör en av sina bästa insatser i Chelseatröjan och är ett finger ifrån att frias från offside och avgöra finalen. En helt ny man i jämförelse med 7-touchs-matchen mot Palace. Imponerad av belgaren som rörde sig mer än vanligt och kändes glad.

Timo Werner (in 74) - 2
Vakna Timo, vakna. Självförtroendet verkar helt borta nuförtiden och är oskarp gällande offsiden. 

Jorginho (in 106) - 3
Gör vad han skall och iskall straff som vanligt. 

Kepa Arrizabalaga (in 119) - 1
Kort sammanfattat, borde aldrig ha bytts in... ligacupen och finaler är inte hans grej uppenbarligen. Får skippa tramset att försöka psyka genom dåligt beteende på straffarna och om han nu skall göra så så får man se till att prestera.

Mattias Henriksson 2022-02-28 21:48:54
Author

Fler artiklar om Chelsea