Stamford Bridge, 2021-09-25 13:30

Chelsea - Manchester C
0 - 1

Spelarbetyg: Chelsea - Manchester City 0-1 (0-0)
Bäste Chelsea-spelare idag med knapp marginal.

Spelarbetyg: Chelsea - Manchester City 0-1 (0-0)

Ett defensivt starkt men offensivt uddlöst Chelsea förlorade mot Man City vilket innebär tämligen låga betyg, särskilt i anfallet.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig



Éduoard Mendy – 2

Agerade inte lika resolut i som han brukar, och gjorde ett lite osäkert intrygg. Möjligtvis lite ur rytmen efter skadan. Senegalesen uppnår dock ett godkänt betyg tack vare sin fina räddning på Grealish skott.

Antonio Rüdiger - 3

Tysken var sitt vanliga omutliga jag och stod i vägen för ett flertal av Citys potentiella möjligheter. Förutom att han vändes bort av Gabriel Jesus i slutet av den första halvleken var han bra.

Andreas Christensen - 3 - Matchens lejon!

Dansken var lika följsam som alltid i defensiven och var som vanligt trygg i sin bollbehandling och sitt passningsspel. Utnämns därför till Matchens lejon med knapp marginal i en match där ingen Chelsea-spelare gjorde någon jättematch. Det var hugget som stucket mellan ett par spelare.

César Azpilicueta – 3

Slet förtjänstfullt både som mittback och höger wingback. Bra i defensiven, men kom inte riktigt till offensivt.

Marcos Alonso – 2 

Alonso var inte lika företagssam i offensiven som vi är vana då Chelsea var starkt tillbakatryckta under större delen av matchen. Defensivt var han dock godkänd.

Mateo Kovacic - 2

Som för så många andra var det inte kroatens match idag, och vi fick se okarakteristiskt många bolltapp från hans sida. Kan bättre, vilket han har visat i de senaste matcherna. Näppeligen godkänd.

Jorginho – 1 

Hade påtagliga problem med Citys press och slog bort alldeles för många passningar. Så här slarvig är vi inte vana att se Jorginho.

N’Golo Kanté – 2 - UT '60

Den gode N’Golo jobbade stenhårt i vanlig ordning, men gjorde inget större avtryck under de 60 minuter som han spelade.

Reece James – 2 - UT ’28

Skadekänningar gäckade honom ända tills han byttes ut efter knappa halvtimmen, och fick inte mycket uträttat fram tills dess. Alltjämt godkänd.

Romelu Lukaku – 1

Hade inte samma inverkan på vår offensiv som han brukar och var ovanligt feltajmad i sina löpningar och aktioner. Han fick förvisso inte mycket att jobba med, men vi vet att han kan förvalta sina chanser bättre.

Timo Werner - 2

Tysken löpte och slet, men vägde oftast alltför lätt i närkamperna mot Citys backar. Han brast i touchen och tekniken, men det är vi vana vid. Skapade inte särskilt mycket idag, men fick nästan inget understöd alls. Timo får godkänt med minimal marginal för sin kampvilja.


Inbytta:


Thiago Silva – 3 – IN 28’

Lämnades överraskande nog på bänken från början, men gjorde som vanligt ett superstabilt jobb när han ersatte Reece James tidigt. Det kändes inte särskilt överraskande att det var just han som stod på rätt plats när han behövdes som mest och förhindrade Jesus skott från att gå in i öppet mål. Gick bort sig lite vid Grealishs läge vilket gör att helhetsintrycket dras ned något och fråntar honom Matchens lejon-utmärkelsen.

Kai Havertz – 3 – IN 60’

Det tyske underbarnet stod för ett piggt inhopp och var Chelseas klart bäste spelare i offensiven idag (vilket i och för sig inte säger särskilt mycket). Havertz var inblandad i det mesta framåt och kunde (borde?) ha fått en assist till ett kvitteringsmål. Utmanare till Matchens lejon.

Ruben Loftus-Cheek – 2 – IN 76’

Gjorde inget större väsen av sig i varken negativ eller positiv bemärkelse under den knappa kvarten som han spelade.

Thomas Tuchel – 2

Jag ställde mig lite frågande till att Tuchel valde att inte starta Silva, men valde annars rätt formation och startelva, även om det inte föll väl ut idag. ”TT” blev väl inte direkt taktiskt utklassad av Guardiola, men kunde ha hittat smartare lösningar på Chelseas problem. Tyvärr lyckades han inte heller förändra matchbilden på samma sätt som han brukar göra när det behövs. Borde kanske ha gjort de två sista bytena tidigare. Knappt godkänd.
 

Fredrik Temmes2021-09-25 16:24:00
Author

Fler artiklar om Chelsea