Stamford Bridge, 2022-03-13 15:00

Chelsea - Newcastle
1 - 0

Spelarbetyg: Chelsea - Newcastle
Matchvinnare än en gång!

Spelarbetyg: Chelsea - Newcastle

Det såg länge ut att bli ett kryss hemma mot Newcastle. I den 89:e matchminuten agerade dock Kai Havertz räddande ängel och satte 1–0, vilket blev matchavgörande.

1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Startelvan (4-2-2-2):


Edouard Mendy – 2
Gör det som förväntas av honom. Står för en vass räddning på Almiróns volley, men skottet kom relativt rakt emot honom.

Trevoh Chalobah – 2
Inblandad i en ny straffsituation efter sin duell med Murphy. Nu är det en ickefråga eftersom domslutet uteblev, men hade problem i duellspelet. Spelade på en ovan position så vi drar inte för stora växlar av det.

Andreas Christensen – 2
Gjorde ett solitt jobb bredvid Rüdiger, men som så ofta förr är det tysken som drar uppmärksamheten till sig. Som mittback får man i och för sig gärna vara osynlig.

Antonio Rüdiger – 3  
Rüdiger var tillsammans med Kanté och Kovacic en av de verkliga pådrivarna. Chelsea genererade inte så många avslut, men Rüdi gjorde vad han kunde med sina räder från mittbacksposition. En gigant i luftrummet.

Malang Sarr (ut 79’) – 2
Vi visste att han skulle se oäven ut som ytterback, och så blev fallet. Hamnade på halvdistans lite för ofta och fick ta hjälp av Rüdiger vid flertalet tillfällen. Blev mer positiv med bollen ju längre matchen gick.

Jorginho – 3
Var ofta under press på ett utsträckt mittfält men skötte det bra. Avlastade sina mittbackar när det behövdes och gav dem lite andrum när han tillfälligt skapade en trebackslinje. Matchavgörande insats med den delikata passningen fram till 1–0.

N’Golo Kanté – 3
Hade en tuff uppgift inledningsvis med Chelseas utsträckta tvåmannamittfält. Löste det på ett bra sätt med fin bollkontroll och lurade upp en och annan Newcastle-spelare på läktaren. Fick en ganska framskjuten position och gjorde det bra. Försökte alltid sätta ett högt bolltempo.

Hakim Ziyech – 3
Gjorde ett förtjänstfullt arbete i försvaret och hjälpte Trevoh Chalobah på ett bra sätt. Var en nyckel i Chelseas försök att spela sig ur Newcastles press. Försökte ofta söka hotande passningar och lyckades åtminstone en gång till Havertz första heta målchans.

Mason Mount (ut 64’) – 2
Var stundtals en väl fungerande länk mellan mittfält och anfall, men produktionen var för knapp. Tog flertalet fasta situationer utan att hitta en blåklädd lagkamrat. Inte Mounts bästa insatas denna säsong.

Kai Havertz – 3 Matchens lejon!
Var länge en av få offensiva spelare som lyckas göra något konstruktivt med bollen. Pressade, skavde och löpte på sitt sedvanligt ihärdiga vis. Krönte insatsen med ett oerhört viktigt och vackert mål. Höll på att sätta ytterligare ett på stopptid.

Timo Werner (ut 64’) – 2
Vi vet att Werner inte är någon ytter. Likväl så förväntades han ofta förbättra Chelseas spelbredd i denna match. Där kom han inte alls till sin rätt. Hade inget flyt med sina försök att göra sin gubbe med ryggen mot målet.

Inhoppare

Romelu Lukaku (in 64’) – 2

Belgarens intåg innebar ingen direkt satsning på inlägg. Lukaku fick istället tampas med två mittbackar på egen hand när Havertz och Ziyech blev yttrar snarare än forwards. Lyckades inte uträtta särskilt mycket, men gjorde heller inte bort sig.

Mateo Kovacic (in 64’) – 3
Spelade med ett tempo som Chelsea saknat fram till dess. Var en av få spelare som insåg allvaret i att bara nå ett oavgjort resultat. Tog kampen på mittfältet och drev upp flera anfall.

Christian Pulisic (in 79’) – Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-03-13 17:44:04
Author

Fler artiklar om Chelsea