Spelarbetyg: Chelsea - Southampton 3-1 (1-0)

Spelarbetyg: Chelsea - Southampton 3-1 (1-0)

Ett mål farligt Chelsea som avslutade på vartannat läge vann mot Southampton. Stabila defensiv och pigga framåt.

Betygsskala: 
0 lejon- Generalusel
1 lejon- Dålig
2 lejon- Godkänd
3 lejon- Bra
4 lejon- Mycket bra
5 lejon- Mästerlig


Eduoard Mendy - 2
Inte ett helt rättvist betyg då han inte fick många skott på sig. Hade han räddat straffen hade det nog sätt annorlunda ut men inte en dålig dag på jobbet för Mendy.

Antonio Rudiger - 3
Stabil defensivt och bjöd inte på några chanser utöver nickduellen mot Walcott i första halvlek. Gjorde sitt jobb idag och gjorde det bra.

Thiago Silva - 3
Samma sak kan sägas om alla tre backar idag, gjorde sitt jobb och gjorde det bra, ingen större bjudning heller för Silvas del men ett gult kort, som var nödvändigt iochförsig, håller han på en trea.

Cesar Azpilicueta - 4 
Två assist och tekniskt sätt en hållen nolla. Riktigt bra dag för kaptenen idag, lite långsam hem på kontringar men vem är inte det på ålderns höst.

Ben Chilwell - 3
Drog åt sig en straff men gjorde ett mål. Quid pro quo. Plus minus noll. Bra dag idag för Chilwell som får chansen från start för första gången i ligan. Pigg på kontringar och anfall. Bättre tackling i straffområdet nästa gång så får du en fyra.

Mateo Kovacic - 2 (73')
Han styrde mittfältet såsom vi vill att han ska göra. Inget speciellt från hans sida men en del fina passar ger han ett godkänt betyg.

Trevoh Chalobah - 3
Den defensiva delen av mittfältet gjorde även han en bra dag. Plus ett mål. Grymt. Lite bättre en godkänt på grund av hans lugn i försvaret och hur han agerade som mittback då det behövdes.

Callum Hudson-Odoi - 2 (65')
Godkänd idag. Pigg på bollen och var med hemåt. Visade Tuchel att han borde få spela mer. Inget speciellt dock från hans sida. Godkänt.

Ruben Loftus-Cheek - 3 (83')
En assist och var mycket av den offensiva kreativiteten stora delar av matchen. En bra match från Ruben och extremt kul att se han från start idag.

Romelu Lukaku - 2
Han och Timo kombinerade så bra den här matchen. Visade sig för passar och drog på löpningar. Alltid ett hot i straffområdet men inget mål att visa för idag, trots det, godkänt.

Timo Werner - Matchens lejon! 4
Som sagt, kombinationen med den lite långsammare och större Lukaku idag funkade extremt bra. Werner var pigg och visade att han ville göra mål gång på gång och vore det inte för McCarthy hade han nog kunnat fått en eller två till. Riktigt roligt att se.

Inhoppare:
Mason Mount - 3 (65')
Jättebra inhopp av Mason. Sprang mycket och skapade mycket, tillförde ny energi till laget i slutskedet av matchen. Hatten av.

Jorginho - 2 (73')
Fixade rött kort men inte mycket mer än det. Inte dålig idag men inte jätte synlig. Jorginho gör alltid saker bakom kulisserna dock som inte ens jag ser, så, godkänt.

Ross Barkley (83') - Spelade för korttid för att betygsättas.


 

Lucas Hagert2021-10-02 19:00:39
Author

Fler artiklar om Chelsea