Spelarbetyg: Chelsea - Southampton
Återigen straffhjälte!

En riktigt bra och underhållande match av båda lagen där Chelsea avancerar vidare till kvartsfinal efter straffdrama.

Kepa Arrizabalaga - 4 - Dagens lejon!
Bra med fötterna, som alltid. Ska väl kunna motta bort kvitteringsbollen lite bättre än rakt i gapet på Adams. Gör ett par riktigt fina räddningar, i synnerhet på stopptid. Man är bortskämd med att han är så bra på straffar som han ändå är. Matchhjälte!

Reece James - 3
Nästintill omöjlig att ta sig förbi. Slarvade någon enstaka gång.

Malang Sarr - 3
Stabil försvarsinsats, inget att anmärka på förutom möjligtvis undanrensningen som leder fram till kvitteringen.

Trevoh Chalobah - 3
Stabil insats.

Marcos Alonso - 3
Bra match, hans blick för spelet väger verkligen upp att han är så långsam som han är.

Mateo Kovacic  - 3
Lagets dirigent. Så bra han är och så enkelt det ser ut när han springer igenom flera motståndare med bollen klistrad vid fötterna. Bättre i första halvlek än andra.

Saul Niguez - 3
Fint läge på hörna ifrån Barkley att knoppa in 1-0 efter fem minuters spel, även ytterst nära i andra halvlek men Forster avvärjde det. Bra match!

Callum Hudson Odoi - 2
Påminner lite om Ziyech insats, rätt anonym. Hans problem kvarstår att ta sig förbi sin motståndare i en mot en.

Ross Barkley (ut 67´) - 2
Det syntes att han var på spelhumör, det går något långsammare när han har bollen jämfört med flera av hans lagkamrater. Men klart godkänd.

Hakim Ziyech (ut 67´)  - 1
Fin hörna som nådde Havertz panna till 1-0, annars extremt anonym i såväl första som andra halvlek. Han måste börja prestera bättre än vad han har gjort det senaste.

Kai Havertz - 3
Ytterst nära att göra 1-0 i början av matchen genom en fin aktion och ett hårt avslut med högern. Hans mål dröjde lite till slutet på första då han nickade in Ziyech hörna mycket fint. Klart bättre idag än matchen mot Norwich.

Inhoppare:

Mason Mount (in 67´) - 3

Det blir mer fart offensivt när engelsmannen byts in.

Ben Chillwell (in 67´) - 3
Löpte på bra i sin korridor som var till höger för dagen och skapade oreda hos bortalaget.