Stamford Bridge, 2021-01-27 19:00

Chelsea - Wolves
0 - 0

Spelarbetyg Chelsea – Wolverhampton

Spelarbetyg Chelsea – Wolverhampton

Betygsskala: 0 lejon- Generalusel 1 lejon- Dålig 2 lejon- Godkänd 3 lejon- Bra 4 lejon- Mycket bra 5 lejon- Mästerlig

Mendy – 2. Får egentligen inget att göra, Wolves har en chipp i ribban, annars inte ett enda skott på mål.

Azpilicueta – 2/3. Gör en godkänd första halvlek, och en bra andra. Rör sig mer i andra halvlek och fyller på mer på kanten, vilket gjorde att man kunde överbelasta Wolves straffområde på ett helt annat sätt.

Silva – 3. Resolut och styrande, precis som han ska vara. Har dock inte jättemycket att göra sett till hela matchen.

Rudiger – 2. Godkänd, inte mer än så. Kliver inte upp offensivt som han brukar kunna göra, nog fanns det läge för att ta avslut utanför boxen då och då, där hade Rudiger gärna fått kliva upp och avlossa sin högerslägga.

Chilwell – 2. Ovanligt blek på sin vänsterkant, har en tuff match i matchen mot Semedo, där båda egentligen tar ut varandra. Kliver över och byter kant i den andra halvleken, vilket fungerar aningen bättre. Är en bra bit ifrån sin högsta nivå ikväll, men är absolut inte dålig.

Kovacic – 3. Trycker framåt i planen på sitt säregna sätt, men Wolves står rätt och väldigt kompakt, så det blir svårt att komma igenom för kroaten. Spelar upp sig i andra halvleken och har ett riktigt fint distansavslut som kunde blivit ett drömmål.

Jorginho – 1. Tämligen blek ikväll. Är tilltänkt att ha rollen som regista i laget, och styra tempot, men i första halvlek tycks han inte intresserad av att höja tempot även om läge ges. Undertecknad har väldigt svårt att se vad Jorginho tillför laget just nu.

Ziyech - 2. Okej insats, inte mer än så. Får inte riktigt till inlägg eller avslut, har en bra bit kvar till sin forna form.

Hudson-Odoi – 4 – Matchens lejon! Svag fyra i betyg, men Hudson-Odoi är tveklöst den som driver upp tempot i matchen, och skapar saker på egen hand. Tar arbetet både offensivt och defensivt – matcher som denna stärker engelsmannens aktier, helt klart.

Havertz – 2. Klart godkänd, ser piggare ut och får en friare roll ikväll. Kliver upp mer offensivt och har ett bra läge precis i matchens slutskede. Förhoppningsvis är Tuchel precis vad Havertz behöver.

Giroud – 1. Osedvanligt ineffektiv, får egentligen inte till någonting vettigt offensivt. Ser smått slö ut stundtals, men får å andra sidan inte så värst många bra inlägg att jobba på.

Inhoppare

Pulisic (76’) – spelar för kort tid för att bedöma egentligen, men av det man fick se kändes det som att amerikanen mycket väl borde ha startat matchen. Piggt inhopp!

Abraham (76’) – för kort speltid för att bedöma

Mount (82’) – för kort speltid för att bedöma helheten, men ser spelsugen ut!

 

Emanuel Ålund 2021-01-27 21:28:00
Author

Fler artiklar om Chelsea