Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 0-3

Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 0-3

Landslagsuppehållet är över och Liverpool är tillbaka. Här kommer spelarbetygen från matchen...

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson 3
Stabil insats fastän han inte hade särskilt mycket att göra. Godkänd eller bra, ge det vad ni vill. Jag ger honom en trea på grund av mustaschen. Får otroliga Borat vibbar av den, vilket aldrig är fel. 

Trent Alexander-Arnold 4
Får man vara glad över att han inte blev uttagen i det engelska landslaget? Det är jag iallafall. Verkar ha använt nobben som motivation, för idag var det riktigt bra. Aktiv matchen igenom på sin högerkant och slog ett magiskt inlägg till 1-0 målet. Bådar gott inför framtiden. 

Nathaniel Phillips 3
Har så otroligt svårt att bedöma Phillips som fotbollsspelare. Han har sina klara brister, vilka han visar även idag då han slår ett antal raketpassningar i knähöjd till sina medspelare. Men sedan är han även väldigt bra på många saker, exempelvis i duellspelet. Ifall han kan arbeta lite på sin passningsfot tror jag vi kan ha en mycket bra reservmittback i många år. 

Ozan Kabak 3 (Ut 84)
Växer och växer i mina ögon. Har på ett fåtal matcher gått från att se ovän ut med bollen, till att i denna match börja med Ragnar Klavan-esque överstegsfinter. Täckte upp mycket bra för Phillips de gånger då han blev för aggressiv i sitt försvarsspel och skötte sig galant i luftrummet. 

Andrew Robertson 2 (Ut 60)
Aktiv tidigt, men ett par dåliga inspel svek hans fina förarbete. Var nog den enda spelaren i startelvan som inte riktigt kom upp i någon hög nivå. Var absolut inte dålig, bara inte på samma nivå som resten av laget. 

Fabinho 4
Vilken effekt ett positionsbyte kan ha på en spelare, och ett helt lag. Han gör allt, bryter bollar, slår enkla och avgörande passningar, avlossar ett par farliga avslut och tillför en aura och närvaro som detta mittfält saknat enormt. Snälla lämna aldrig mittfältet igen. Enormt hög nivå i första halvlek och skulle mycket väl kunnat få matchens lirare. 

Thiago 3
Visade upp ett fint register idag. Bidrar fortfarande inte riktigt med de där avgörande passningarna som man hade förväntat sig, men de kommer med tid. Det viktiga är att han börjar visa vilken fin fotbollsspelare han verkligen är. Touchen är gudabenådad. 

James Milner 3
Oväntat namn i startelvan, men visade varför han var där. Var en av anledningarna till varför vi spelade så högintensivt som vi gjorde. Tog även Robertsons plats som vänsterback och skötte det utmärkt. 

Mohamed Salah 4
Hade matchen igenom ett mycket fint samarbete med Trent och skapade lägen både för sig själv och andra. Målet är av hög klass då han hittar in mellan benen på Leno. Hårt arbete i defensiven. 

Roberto Firmino 3 (Ut 78)
Visade verkligen glimtar av sitt gamla jag idag. Arbetade hårt i presspelet och var matchen igenom en bra uppspelspunkt för mittfältet och backlinjen. Han gjorde helt enkelt ett bra arbete i en falsk nia roll, arbetade hårt i defensiven och erbjöd avlastning för medspelarna i offensiven. 

Sadio Mané 3
Ja. Vad ska man säga om Mané idag. Till och börja med så var han aktiv, som vanligt. Han hade mycket boll, som vanligt. Han kom till lägen, som vanligt. Men. Det. Vill. Sig. Inte. Bollen vill inte in i mål. Trots det så gör han på något sätt en bra insats.

Diogo Jota 4 (In 60)
Världens bästa portugisiska anfallare? Jag ser iallafall ingen som ens är i närheten. Vilket inhopp han gör. Ska vara i startelvan resten av säsongen, något annat vore inte rätt. Frågan är bara ifall Klopp kommer offra Firmino eller en mittfältare för honom?

Georginio Wijnaldum (In 78)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Rhys Williams (In 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Diogo Jota
 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-04-03 23:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool