Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 1-1 (5-4 efter straffar)

Spelarbetyg efter Arsenal - Liverpool 1-1 (5-4 efter straffar)

Andy Robertson var bäst i ett svagt Liverpool när Reds förlorade Community Shield till Mikel Artetas Arsenal.

Betygsskala

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Icke godkänd

Alisson Becker 2

Chanslös på Aubameyangs öppningsmål. Stod för ett par bra räddningar där han bland annat stod i vägen för Nketiahs försök för ett 2-0-mål. Var egentligen inte nära någon av straffsparkarna (som till Beckers försvar alla var bra slagna) men det drar likväl ned helhetsbetyget. Godkänd insats, men inte mer än så. 

Neco Williams 2

Blandade billiga felpassningar med våghalsiga sombreros (olé!) och visade att han fortsatt har en del att lära på den här nivån. Utbytt efter en timme. 

Joe Gomez 3

Stod för en stabil insats i mittlåset. Tog över Williams position till höger i backlinjen för att göra plats för Minamino. Skötte det utmärkt. 

Virgil van Dijk 3

Var en axel från att ge Liverpool en tidig ledning men vinkades av för offside. Stabil bakåt. 

Andy Robertson 4

En av få ljusglimtar i ett övrigt svagt Reds. Kom gång på gång runt på sin vänsterkant och levererade en handfull inlägg som var värda ett bättre öde. Förhoppningsvis känner skotten att han måste höja sig ytterligare ett snäpp den här säsongen när Liverpool för första gången på länge sitter med en fullgod ersättare på bänken i Kostas Tsimikas. En konkurrenssituation jag både tror och hoppas att Glasgowsonen kan fortsätta frodas i. 

Fabinho 2

Inledde starkt från mittfältet och avslutade matchen stabilt bredvid van Dijk i mittlåset. Försvann något någonstans däremellan. 

James Milner 3

Milner var tillsammans med Robbo Liverpools bästa spelare i den första halvleken. Involverad i det mesta i offensiv väg, vann boll, kombinerade med Robertson och Mané och svärmade i allmänhet runt ute till vänster. Varnad och sedermera utbytt i andra. 

Gini Wijnaldum 2

En ganska anonym insats från Gini idag. En sådan där som dyker upp med jämna mellanrum från den mångsidige holländaren. Står inte för några direkta misstag men har svårt att sätta sin prägel på matchen. 

Mohamed Salah 3

Hade ett finger med i Minaminos kvittering och utgjorde ett av Liverpools stora hot i andra, speciellt efter positionsbytet. En iskall straff på det och vi noterar en bra insats från den gode egyptiern. 

Roberto Firmino 2

Brassen involverades sällan i den första halvlekens anfallsspel (som främst utgick från Robertsons vänsterkant) och hade svårt att komma igen i andra. Utbytt tio minuter från slutet. 

Sadio Mané 3

Bra första utan att riktigt kunna kapitalisera på Robbos framfart till vänster. Bättre sista 45 där han med lite mer kyla kunnat vända matchen på egen hand. Kudos dock till Arsenalslipsen Emiliano Martinez som nekade honom vid bägge tillfällena. 

Naby Keïta (in ‘59) 3

Bidrog med sin genombrottsförmåga och öppnade upp Arsenal i ett viktigt skede av matchens. 

Takumi Minamino (in ‘59) 3

Japanen har sett pigg ut på försäsongen och var strax bakom Robertson Liverpools bästa spelare i eftermiddag. Stötte in 1-1-målet vilket förhoppningsvis kan innebära en självförtroendeboost inför ligastarten. 

Curtis Jones och Rhian Brewster spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Andy Robertson

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-08-29 22:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool