Spelarbetyg efter Arsenal-Liverpool

Spelarbetyg efter Arsenal-Liverpool

Vi fick se en väldigt dramatisk och intensiv match på Emirates Stadium. Vårt röda lag åkte på några ordentliga käftsmällar, ett baklängesmål i första minuten, en hands på Arsenalspelaren Gabriel som domare Oliver blundade för och sedan en billig straff till Arsenal i 76:e minuten. Våra spelare förmådde inte repa mod efter den sista smällen. Arsenal vann med 3-2 och var nog det vassare laget, ärligt talat.

Alisson 6
Alisson fick jobba mer än vanligt idag. Att släppa in tre mål måste kännas väldigt tungt för denna världskeeper, men han fick inte tillräckligt bra hjälp. Och han kunde inte göra något åt målen.

Trent Alexander-Arnold
Det fortsätter att vara bjudning på vår högerkant. Trent kommer fel och är inte tillräckligt distinkt. Självförtroendet är i botten. Det är tragiskt att se. Vid båda dom två baklängesmålen var han ute och seglade. Han blev utbytt i halvtid och dom flesta röda drog en lättnades suck. Det ska dock sägas att Trent slog fram bollen som Diaz sedan tog och spelade fram till Darwin och 1-1. Men Trent behöver ta en paus, repa mod och sedan komma tillbaka som den bästa versionen av Trent.

Joel Matip 5
Joel ser ofta väldigt elegant ut, men mot dom snabba Arsenalsspelarna Gabriel Martinelli och Gabriel Jesus syntes det att stegen var långsamma. Det gick trögt och Joel blev utbytt mot Ibrahima Konate i 69:e minuten.

Virgil van Dijk 6
Virgil spelar fortfarande under sin kapacitet, men är ändå en trygghet när många runt honom svajar. Vi vill dock ser mer geist och gnista från vår monsterback.

Kostas Tsimikas 5
Kostas blandar och ger. Han hade en svår uppgift mot Saka och var väl inte riktigt på tårna vid dom två första baklängesmålen. Han visar fin fighteranda i Robbos klass, men när det gäller framspelningar saknas Robbo.

Jordan Henderson 5
Jordan kämpar och dirigerar och hade det bara handlat om dessa egenskaper skulle han ha fått ett högre betyg. Men han har tappat snabbhet och förlorade också dueller som han inte har gjort förut. Han förmådde inte att hjälpa Trent vid dom två första baklängesmålen. 

Thiago 6
Thiago känns alltid som planens bästa bollspelare, men detta var inte hans bästa match. Han vann bollar och fördelade i klassisk stil, men fick inte till dom avgörande framspelningarna. Han var inte heller riktigt på plats vid dom två första baklängesmålen. Sedan kändes det väldigt väldigt hårt att han drabbades av den avgörande straffen. Han gick in när han skulle gå in och dom allra flesta domare hade släppt det.

Mohamed Salah 4
Var han ens på planen? Han gick förbi sin vikarierande vänsterback en gång. Det var allt. Utbytt i 69:e minuten.

Diogo Jota 6
Diogo såg pigg och rapp ut och gjorde en hel del bra grejer, bland annat serverade han till Firminos 2-2-mål. Mycket snyggt! Han mattades efterhand och blev utbytt i 81:a minuten.

Luis Diaz 7
Lucho var vår piggaste och rivigaste spelare i första halvlek. Han skapade mycket oreda och gjorde det väldigt bra när han ryckte ner på högerkanten och serverade Darwin Núñez till 1-1. Mycket tråkigt nog åkte han på en smäll i slutet av första halvlek och tvingades byta i 42:a minuten. Där förlorade vi mycket kraft.

Darwin Núñez 7 (MOTM)
Darwin gör inte alla rätt, men idag gjorde han mycket mera rätt än fel. Han springer, stångas och fajtas. Och så strålande vackert han satte dit 1-1. Han ligger och hugger vid offsidelinjen, ibland på fel sida, men han ska ligga där, han är explosiv och jobbig att möta. Den enda offensiva spelaren som inte byttes ut.

Roberto Frimino 6 (In i 42:a minuten)
Bobby kom in och gjorde nytta. Rör sig i rätt ytor, fint småspel och vilket vackert avslut. Är Bobby vår nya supersub?

Joe Gomez 6 (In i 66:e minuten)
Det blev genast stabilare när Joe kom in. Han lyckades stoppa Martinelli flera gånger och satte in några ordentliga tacklingar på honom. Han har fått nummer 2 denna säsong och det är kanske rätt nummer för honom?

Ibrahima Konate 6 (In 69:e minuten)
Joel Matip hade det tufft idag och Ibou kom in och visade lite hårdhet. Han är en raskare spelare och det kan nog behövas i vår läckande skuta.

Fabinho 5 (In i 69:e minuten)
Fabinho behöver matchtid för att komma upp i tempo. Vi behöver vår gamla fina Fabbe om vi ska kunna sätta stopp för läckandet.

Harvey Elliott (In i 81:a minuten)
Harvey kom in i slutfasen efter att Arsenal fått sin billiga straff och ledde med 3-2. Han såg pigg ut men vare sig hann eller förmådde göra något större intryck och betygbedöms inte. Det kändes som om lagets kraft var slut i slutet av matchen. Trist.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2022-10-09 21:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool