Spelarbetyg efter Aston Villa - Liverpool 1-2

Liverpool bortaslog Aston Villa med 1-2 på tisdagskvällen. Här följer betygen:

Alisson 7
Svårbedömd insats. Släppte retur vid målet och var nära att ställa till det rejält vid ett horribelt uppspel. Stod ändå för flera viktiga och stora räddningar, främst i andra halvlek.

Trent Alexander-Arnold 7
Mer delaktig i passningsspelet än hela mittfältet kändes det som. Stod för både crossbollar och kortpassningar. Var nära att träffa krysset på frispark.

Joël Matip 8
Blev inblandad i baklängesmålet, men nog var det väl ändå Tsimikas som var den skyldige där? Revanscherade sig dock direkt genom att göra mål framåt efter en grötig sekvens. Stod sedan för flera brytningar och vunna dueller matchen igenom.

Virgil van Dijk 8
Hade inte lika mycket att göra som Matip men blev testad mer och mer mot slutet, och då stängde försvarsklippan igen totalt.

Kostas Tsimikas
Knuffade (?) en Aston Villa-spelare som i sin tur ramlade över Matip och fick honom ur spel vid 0-1 målet. Gjorde dock några bra aktioner också, i båda ändorna av planen.

Fabinho (ut 29) 6
Drog olyckligt nog baksidan mitt i första halvlek.

Naby Keïta 6
Man hade kunnat klippa ihop en video på Keitas bästa aktioner under matchen för att övertyga folk om hans kvalitéer. Man hade tyvärr också kunnat göra detsamma med alla slarviga aktioner för att då framställa mittfältaren som en allt annat än bra spelare.

Curtis Jones (ut 62) 6
Var rätt så osynlig inledningsvis men växlade sedan upp en aning. Testade från distans några gånger utan resultat.

Luis Díaz (ut 71) 7
Briljerade stundtals med sin teknik men lyckades inte med slutprodukten särskilt ofta. Fick dock till det vid bästa möjliga tillfälle då han hittade Mané vid 1-2 målet.

Diogo Jota 5
Hade det svårt ikväll och fick det sällan att stämma. Märkligt nog kvar på planen matchen ut.

Sadio Mané 8
Var full med energi och ett ständigt hot för motståndarförsvaret matchen igenom. Nickade utanför i första halvlek men hittade snyggt rätt med huvudet i andra, vilket också blev segermålet.

Jordan Henderson (in 30) 7
Fick hastigt värma upp då Fabinho blev skadad. Gjorde jobbet som behövde göras i det läget.

Thiago Alcântara (in 62) 6
Vann en viktigt boll i förarbetet till ledningsmålet precis när han hade bytts in.

Mohamed Salah (in 71) 6
Vilades inför FA-cup finalen men fick ändå 20 minuter speltid på slutet och blev omedelbart inblandad i flera offensiva kombinationer.