Spelarbetyg efter Atlético Madrid - Liverpool 2-3

Spelarbetyg efter Atlético Madrid - Liverpool 2-3

Liverpool utökade sin segersvit i årets Champions League. Efter en blandad kompott av händelser och insatser ger Liverpoolsweden.se er kvällens spelarbetyg:

Alisson Becker: 7
Tillbaka efter landslagsuppehåll med besked. Trots två insläppta mål utnämns Alisson till matchens lirare enligt mig. Caoimhin Kelleher är en fullgod andraslips och gjorde en stabil insats mot Watford i helgen, men Alisson bevisar att han är en given nummer ett. Flera frilägesräddningar håller kvar Liverpool i matchen under första halvlek och ett bra ingripanden i andra. Räddar även backlinjen vid ett par tillfällen med vältajmade utrusningar. Betyget landar på "bara" en sjua med hänsyn till de två insläppta målen och en farlig rensning på Matip som skrämde även den lugnaste supportern.

Trent Alexander-Arnold: 5 (ut 85')
En svår match för vår offensive högerback. Han kom vid tillfällen med upp bra i offensiven men hade svårt att hitta rätt med några penetrerande passningar, en rensning som dimper ner runt Jota vid straffen var den bästa passningen i dag. I defensiven kom han lite för högt upp och gav Joao Felix yta att kontra mot våra mittbackar, när han väl var på plats blev han lite väl passiv. Drog även på sig ett onödigt gult för bortsparkad boll som vi får hoppas är av akademisk betydelse i framtiden under denna turnering. En fjärdedel i ett försvar som agerade hönsgård.

Joel Matip: 4
Det var inte mycket som stämde för våra mittbackar eller försvarslinje i dag. Ingen dominans visade sig och Matip tillhörde det svaga kollektiva försvaret. Kan inte direkt lastas för något av målen men hade eventuellt kunnat hindra Atleticos första mål med lite rejälare ingripande, nog för att det går snabbt men känslan är att Matip hade kunnat få stopp på Griezmanns styrning. Kommer även vid ett par tillfällen lite väl nära Trent på högerkanten och lämnar van Dijk blottad i mitten.

Virgil van Dijk: 4
Hade tyvärr en av sina sämre matcher för säsongen i dag. Den lugna, nästan joggande, dominansen vi brukar se var inte på plats i dag. Istället såg vi en joggande van Dijk som hade svårt att få dominansen att sitta. Får agera ballerina med sina snurrar när Griezmann kvitterar och kändes tyvärr lite väl slarvig med uppspelen och allmänt långsam med boll. Det kommer nog inte behövas mer motivation inför United borta på söndag men en rejälare insats krävs.

Andrew Robertson: 4
Gör som vanligt ett hårt arbete med mycket slit, men tyvärr var positioneringen på "Robbo" helt off i dag. Kom lite väl högt i offensiven och blev sällan utnyttjad i den samma och hade således långt hem, något som gav Griezmann öppen gata att kontra mot van Dijk och Matip. Väl på plats i defensiven kom han för långt ner och skadade offsidelinjen, vid flera tillfällen upphörde Robertson offsides och det är nog mer tur att det inte ledde till något mål i dag. Hela backlinjen behöver ett rejält snack efter denna match men kanske framförallt "Robbo" med en blodtörstande Tsimikas bakom honom.

Naby Keita: 4 (ut 46')
Efter en rejäl kanon som innebar 0-2 efter 13 minuter hade man förhoppningar om att Keita kunde fortsätta den fina form han byggt upp under den senaste tiden. Tyvärr blev det inte så. Efter målet blev det inte många rätt för "Naby-lad" som tappade alldeles för mycket boll i det offensiva och inte fick pli på Atleticos snabba spelare i det defensiva. Blir alldeles för lätt bortgjord vid hörnan som leder fram till 1-2 och även totalt uppsnurrad av Felix innan 2-2 och fick utgå i halvtid. Förhoppningsvis bara ett resultat av hård matchning och en match bara att glömma för Keita.

Jordan Henderson: 5
Gör en bra match i det tysta. Styr och ställer laget och vinner mycket boll, gör även livet jobbigt för Atleticos offensiv. Har utöver det tysta jobbet inga aktioner som sticker ut till varken det positiva eller negativa, därmed landar han på en femma.

James Milner: 5 (ut 62')
Mannen som finns där när man behöver han och är redo när han behövs. Med Milner vet man alltid vad man får, en stabil insats och ett gult kort. Champions Leagues assistkung han även med att bjuda på ett hockeymål när han i slottet kunde styra in Salahs skott och ställa Oblak. Strax innan han byttes ut skulle han även få sitt gula kort, något av en kompensationsvarning efter att Atleticos spelare tjatat ner den stackars domaren.

Mohamed Salah: 7 (ut 92')
Om inte ensam, så med Karim Benzema, världens just nu bästa spelare. Just sådana här insatser får man av de. Salah gjorde inget superinsats men bidrog ändå med 1+1, efter att UEFA tillslut bestämt sig för att ge det första målet till Milner. Hal som en ål tog han sig förbi Atleticos vänsterkant och pricksköt Milners fot till 0-1, i slutet skulle han även få säkra de tre pinnarna till Liverpool med en straff. En stabil insats med viktiga poäng, både för Salah själv, och Liverpool.

Roberto Firmino: 5
En relativt anonym match för "Bobby" efter de senaste veckornas succé. Bidrog inte med något direkt i offensiven men kommer vid ett par tillfällen ner och hämtar boll samtidigt som han skapar ytor för våra kantspringare. Desto mer bra saker gjorde han i defensiven där han var den första att städa, vilket även bidrog till Griezmanns röda kort. En godkänd insats men som saknade spets när Jota är bakom och jagar.

Sadio Mané: 4 (ut 62')
Tyvärr ingen vidare bra dag för Mané. I det stora helt osynlig i anfallet och fick inte mycket att stämma. När Mané syntes var det för att han antingen stökade med någon i Atletico eller vice versa. På förhand gavs han perfekta förutsättningar att bidra när Firmino skapar ytor och Salah drar på sig dubbelmarkering, något han måste börja ta vara på om han ska komma tillbaka till den form vi vet att han besitter.

Fabinho: 5 (in 46')
Gav ett helt annan trygghet än den vi hade i Keita. Gjorde sitt jobb på mitten och städade det som behövdes, hade även ett par fina aktioner där han tog med bollen i det offensiva. Tillbaka från landslagssamlingen i Sydamerika så kändes detta mest som viktiga minuter inför den tuffa matchen mot United på söndag.

Diogo Jota: 5 (in 62')
Kom in och erbjöd något annat än det Mané, Salah och Firmino erbjöd med sina direkta djupledslöpningar. Det mest tydliga exemplet blir vid Trents rensning där Jota vinner den matchavgörande straffen efter Hermosos totala hjärnsläpp. Ett relativt piggt inhopp utan att sticka ut och hade nog gärna gjort någon poäng för att sätta press på Firminos postition.

Alex Oxlade-Chamberlain: 5 (in 62')
Tyvärr kommer "Ox" nog aldrig att nå den nivå han hade våren 18/19 men i kväll tycke jag att han kom in med pigga ben och gav en liten energiboost till laget. Hade inga aktioner som stack ut åt något håll men erbjöd med sina pigga ben lite energi som kanske vägde upp till något viktigt för laget. Ett klart godkänd inhopp från "Ox".

Joe Gomez: - (in 85')
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Neco Williams: - (in 92')
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden.se: Alisson Becker
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-10-19 00:47:00
Author

Fler artiklar om Liverpool