Spelarbetyg efter Benfica - Liverpool 1-3
Vem är din man of the match?

Spelarbetyg efter Benfica - Liverpool 1-3

Liverpool bortaslog under tisdagskvällen Benfica med 3-1. Nu har Klopp och hans vänner alla förutsättningar för att kvalificera sig för semifinal i Champions League. 

Alisson: 7
Gör precis det man kan förvänta sig av honom. Stoppar ett gäng farliga lägen och ser till att Benfica inte lyckas kvittera. Baklängesmålet går inte att lägga över på honom. Fintade brallorna av alla på hela arenan när han med tio minuter kvar skottfintar bort en pressande anfallere. Absolut ett plus.

Trent Alexander-Arnold: 8 (Ut 89´)
Visar precis hur briljant han kan vara i offensiven. Inläggen piskas in, djupledsbollarna hittar fram till rätt adress och hotet är konstant. Däremot lite loj i defensiven. Åtminstone stundtals. Joggar lite sakta hem vid några av Benficas kontringar. 

Ibrahima Konaté: 7
Öppnar målskyttet och visar på sin fysiska styrka matchen igenom. I början av andra halvlek står han för en blunder som innebär att han landar på plus minus noll. I övrigt bra i spelet.

Virgil Van Dijk: 7
Stabil rakt igenom. Vi känner igen vår VVD och har fruktansvärt höga krav på honom. Går inte att säga speciellt mycket om dagens insats. Åtminstone inte på minuskontot.

Andy Robertson: 7
Spelar fram till Konatés mål och levererar inlägg på ett sätt som vi vant oss vid för länge sedan. Ruggigt stabil och arbetsvillig. 

Fabinho: 7
Vår städgumma. Som idag visade att han kan så mycket mer än så. Är delaktig i offensiven genom att driva upp bollen och ta ett gäng öppnande löpningar. Mycket kul att se. 

Naby Keita: 7 (Ut 89´)
Många sjuor nu. Men det är talande för dagens insats. Alla är bra, och lite därtill. Naby visar hur fantastiskt skicklig han är när han väl vill vara det. Bildar tillsammans med Thiago en mittfältsduo med en fruktansvärd höjd. 

Thiago: 8 (Ut 61´)
Jag blir inte klok på Thiago. Sån otrolig höjd blandas med plattmatcher då han inte ser ut att hitta rätt alls. Idag visar han hur man gör för att vricka fötter på motståndarna genom att finta med överkroppen och dra bollen med sulan. Otroligt svag för en Thiago på spelhumör. 

Luis Diaz: 8
Gör en riktigt bra insats. Mål, assist och en väldans massa fart och fläkt. Har en spelare någonsin etablerat sig i en ny klubb så snabbt som Diaz? Jag vet inte. Men att det har gått fort för honom att hitta rätt är ett faktum. 

Sadio Mané: 7 (Ut 61´)
Ställer ut som central anfallare och får med sig en kasse. Inte den svåraste han gjort. Men ett mål är ett mål. Ser harmonisk, glad och hemma ut nu igen. En bra Mané är en glad mané, och vice versa. 

Mohamed Salah: 6 (Ut 61´)
Jag tycker att Salah är den svagaste länken i anfallet idag. Med det sagt var han inte dålig. Tar ett gäng felbeslut, och missar flera lägen. Låt oss tro att han sparar sig tills dess att vi ska möta City. Så måste det vara. 

Jordan Henderson: 7 (In 61´)
Kliver in och visar att han alltjämt funkar så bra, så bra. Lugnar ner hela matchen med sitt sätt att stänga ner mittfältet. Jag säger som kommentatorn. “Det är som att lägga en blöt filt över Benfica”. Lite så kändes det. 

Diogo Jota: 6 (In 61´)
Gör inte ett speciellt stort avtryck. Får ett minus för att han bränner ett supermegaläge i slutet av matchen, då han har chansen att göra 4-1. Å andra sidan var det väl bra att han missade nu, och inte i helgen, eller när det betyder mer. 

Roberto Firmino: 6 (In 61´)
Kommer liksom Jota in i matchen när Liverpool är som svagast. Gör ett mycket bra jobb med att hålla bollen inom laget. Slår nog knappt bort en boll. Samtidigt lite svår sits att komma in i, när vi måste försvara. Inget superavtryck på matchen av “Firren” i kväll.

Joe Gomez: Spelade för kort tid för att betygsättas. (In 89´)

James Milner: Spelade för kort tid för att betygsättas. (In 89´)

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Trent Alexander-Arnold
 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-04-05 23:27:29
Author

Fler artiklar om Liverpool