Spelarbetyg efter Bournemouth - Liverpool 0-4

Efter en trög första halvlek växlade Liverpool upp i den andra halvleken och vann rättvist på sydkusten.

Alisson Becker: 6
Var inte särskilt sysselsatt under matchens gång och kan egentligen bara tillskriva sig några rutinräddningar denna kvällsmatch. Var ute lite på "mellis" i slutskedet, men utöver det ingripandet så fanns det inte mycket att anmärka på. Kul med en hållen nolla!

Conor Bradley: 7 (ut 83)
Ångar på längs sin högerkant och fortsätter visa sig användbar som en sorts Trent-vikarie. Blandar och ger såväl med som utan boll i första halvlek, men växer in i det desto mer ju längre matchen lider. Ett par påpassliga återvinningar och flera frejdiga, offensiva initiativ, kröntes av en assist till 0-3 målet.

Ibrahima Konate: 7
En gigant i backlinjen vars formkurva fortsätter att skjuta i taket. Har ett par ruggigt svettiga och viktiga brytningar, vilka dels räddar Liverpool från att släppa in mål, dels hjälper Liverpool att etsa sig fast på motståndarnas planhalva. Även passningsspelet och det generella spelet med boll håller hög klass denna afton. Är inblandad i det så viktiga 0-1 målet, när fransmannens längre, precisa boll flyger över lagdelar och faciliterar offensiva spelare på offensiv tredjedel.

Virgil Van Dijk: 7
Övergläns möjligen något av sin mittbackskollega just idag, men kaptenen förtjänar ändå sina hyllningar. Nederländarens pondus, duellspel och passningsspel är bara några av de parametrar gör honom till en av ligans främsta på sin position och idag var inget undantag.

Joe Gomez: 6
Känns inledningsvis inte helt påkopplad. Kommer in i matchen lite fel och har ett par situationer där han dräller lite mycket med bollen och därför åker på en del onödiga bolltapp. Även defensivt kändes det inte alltid helt säkert från engelsmannen. Blir lite bättre ju längre matchen lider och börjar framförallt fatta lite mindre krångliga beslut med bollen. Får även kröna insatsen med en assist på stopptid.

Alexis MacAllister: 8
Liverpools (och kanske planens) överlägset bästa spelare i den första halvleken. Kombinerar ett imponerande duellspel, med en hel drös av bollvinster, tillsammans med ett brett passningsregister, med flertalet precisa långbollar och finurliga kortpassningar mellan motståndarnas lagdelar. Kommer av sig lite i den andra halvleken, men fortsätter vinna boll längre bak i banan. Hela tiden en trygg uppspelspunkt som sällan känns stressad med bollen, även om flertalet motståndare flåsar honom i nacken. Allt som allt, en fullständigt briljant insats signerad Alexis.

Harvey Elliot: 6 (ut 64)
Vill, i sedvanlig ordning, visa framfötterna och försöker ständigt hitta på något kreativt framåt. Ibland lyckas det, men lite för ofta känns situationerna något överarbetade och det där lilla sista antingen uteblir eller håller för låg kvalitet. Känns lite intetsägande för den unge mittfältaren just nu.

Curtis Jones: 7 (ut 83)
Inte på något sätt dålig i den första halvleken, men sett till den nivå mittfältaren hållit de senaste veckorna, fanns det betydligt mer att önska. Vilket skulle bli tydligt i den andra halvleken, när Jones steppar upp både ett och två snäpp och blir så där fundamental för Liverpool som han har varit på senaste tiden. Beslutsfattandet med boll är nästintill klockrent och arbetsinsatsen kombinerat med bollvinsterna är svåra att inte falla för. Förmågan att ha vetskapen kring när tempot bör lugnas ner, respektive skruvas upp, är något som ständigt imponerar. Klev av i slutet med någon form av skadekänning, vi får verkligen hoppas att det inte var av den allvarligare sorten.

Luis Diaz: 6 (ut 64)
Får inleda matchen ute till höger och även colombianen, som alltid, bidrar med frenesi, energi och teknik, blev det rätt så tydligt att han inte är helt naturlig på den positionen. Blev lite bättre när han förflyttades till vänsterkanten i den andra halvleken.

Darwin Nunez: 8
Även han kommer inte till sin rätt i sin position i den första halvleken. Har visserligen några bra aktioner med boll, men hamnar alldeles för brett och långt bort från målet och farligheterna. Tillsammans med Joe Gomez utgjorde duon en vänsterkant som kändes lite väl kantig och slarvig stundtals. När han väl flyttas in centralt i den andra halvleken får han mer utlopp för sitt "kaos" och hjälper såtillvida Liverpool att kännas betydligt mer hetare och farligare. Placerar kyligt och kliniskt in 0-1 målet, vinner duellen som föranleder 0-2 målet och får sedan knyta ihop säcken med sitt 0-4 mål. En bra dag på jobbet, helt enkelt.

Diogo Jota: 8 (ut 94)
Likt resterande komponenter i fronttrion är inte den första halvleken något att hänga i julgranen. Till den andra halvleken får portugisen utgå mer utifrån en position ute till höger, vilket han sköter med bravur. Klokt beslutsfattande kombinerat med skicklig kvalitet utgör assisten till 0-1 målet och därifrån är det bara full careta. Kliniskt avslut till 0-2 och blir tvåmålsskytt i och med sitt 0-3 mål, där anfallaren (om än lite turligt) får med sig bollen inne i straffområdet, där han sällan göra några fatala misstag. Är utöver alla poäng även nyttig spelet, såväl med som utan boll. Går kanske att argumentera för ett ännu högre betyg, men den lite sämre första halvleken håller ändå nere siffrorna något. Nåväl, han får nöja sig med att bli korad som matchens bästa Liverpool-spelare.

Cody Gakpo: 7 (ut 64)
Har en fin avvägd passning till Diogo Jota vilket resulterar i 0-2 och en lättnadens suck. Spelar smart och fattar allt som oftast rätt beslut på den offensiva tredjedelen.

Ryan Gravenberch: 6 (ut 64)
Bra förarbete till 0-3 målet och visar stundtals prov på sin fina förmåga att driva boll och på sådant sätt passera lagdelar.

Owen Beck (ut 83): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bobby Clark (ut 83): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kaide Gordon (ut 94): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpool-spelare enligt redaktionen: Diogo Jota.

TV: Núñez och Jota tvåmålsskyttar i segern mot Bournemouth