Spelarbetyg efter Bournemouth - Liverpool 1-0

Liverpool förlorade borta mot Bournemouth. Här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 5
Svårt att klandra brassen för målet och utöver den aktionen testas han inte särskilt.

Trent Alexander-Arnold: 5 (ut 65)
Blandar och ger i både offensiv och defensiv riktning. Har några bra fasta situationer, men slarvar också en del med passningsspelet i övrigt. Ser mest loj ut defensivt.

Ibrahima Konate: 7
Liverpools bästa spelare för dagen, utan tvekan. Står för en stabil defensiv insats, där han med sin fysik, tajming och brytningsförmåga kan bjuda på några briljanta aktioner. Känslan är att det kunde blivit en ännu dystrare tillställning utan fransmannen.

Virgil Van Dijk: 4
Var otajmad i såväl luftdueller som markdueller och visade inte på något vidare säkert positonsspel på defensiv planhalva, det som annars brukar vara hans signum. Hans agerande vid 1-0 är smått ofattbart, när nederländaren i princip ger upp (?) i sitt försvarsspel. Borde dessutom gjort mål i första halvlek.

Andy Robertson: 5
Började matchen rätt så piggt och fick ett bra läge inledningsvis, men mattades av efter det. Spelade inte med samma intesnitet och frenesi som vi är vana vid, en mening som i och för sig är applicerbar på hela truppen.

Fabinho: 5 (ut 65)
Efter två fina insatser i följd så kunde inte brassen följa upp med en insats av samma adjektiv idag. Visst, det har sett sämre ut för Fabinho den här säsongen, men även här är intensiteten, frenesin och tempot helt avsaknat.

Harvey Elliott: 5 (ut 46)
Inleder helt okej och visar på fin bollbehandling, något som varade cirka 15 minuter. Därefter blev det mer och mer tydligt ju längre halvleken led att bristen på fysik hos talangen kan bli förödande. Bytet i halvtid var inte orimligt.

Stefan Bajcetic: 5 (ut 88)
Lyckas aldrig riktigt sätta sin stämpel på matchbilden. Blandar och ger både defensivt och offensivt. Blir lite väl mycket pass hemåt och i sidled för 18-åringen.

Mohamed Salah: 4
Syns knappt till under matchens gång och verkade inte spela med det självförtroendet som visades upp senast. Det tvekades, trampades lite extra på boll och den klassiska "anfalls-instinkten" fanns inte riktigt där idag. Den bisarra straffmissen blir dessutom förödande.

Cody Gakpo: 5
Även han rätt så osynlig under stora delar av matchen. Blir lite mer delaktig under inledningen av andra halvlek, när han får en liten djupare roll, och står för några bra aktioner. Därefter mattades han av och hittade inte riktigt rätt med spelet med boll.

Darwin Nunez: 5 (ut 66)
Vissa matchbilder passar uruguyanen bättre än andra, kort sagt. Idag kan han inte penetrera stora ytor med hjälp av sin fysik och sitt rörelsemönster, eftersom dessa inte uppstod. När motståndarna står lite lägre, blir Nunez desto mer begränsad.

Diogo Jota: 5 (in 46)
En medioker insats. Fixar visserligen straffen, men bjuder utöver det inte på något särskilt anmärkningsvärt vad gäller både positiv och negativ bemärkelse. Portugisen har inte riktigt fått det att stämma efter skadan, vilket kanske inte är särskilt konstigt med tanke på hur länge skadan höll honom borta från spel.

Jordan Henderson: 5 (in 65)
Kommer in och ska väl bidra med ny energi och ett högre bolltempo. Blir desvärre ingen vidare reaktion på bytet.

James Milner: 5 (in 65)
Står visserligen för en rätt så bra aktion vid straffsituationen, men har annars en rätt så tuff match.

Roberto Firmino: 5 (in 66)
Likt samtliga offensiva spelare har han svårt att sätta någon vidare stämpel på matchen.

Fabio Carvalho (in 88): Spelade för kort tid för att betygssättas.