Spelarbetyg efter Brentford - Liverpool 3-1
Liverpool förlorade matchen med 3-1, och det vore en lögn att säga att de förtjänade mer.

Spelarbetyg efter Brentford - Liverpool 3-1

Liverpool inledde 2023 på sämsta möjliga vis. Inte nog med att de förlorade, de såg inte heller ut att vilja vinna matchen. Idag var det mycket som saknades. Och tyvärr förtjänade Klopps mannar inte mer än 0 poäng. Här kommer kvällens spelarbetyg.

Alisson 7
En av matchens bästa spelare i min mening. Känslan är att Alisson alltid ger oss en lägstanivå som inte sviker. Han är vår nallebjörn. När det är tungt så står han där. Räddar ett friläge, fångar en nick (liggandes) och ser till att det inte rinner iväg totalt. Det första målet tar nog ingen, och det andra är han rekordnära att ta. Det hjälper såklart inte. Men jag är glad att Ali vaktar vår kasse.

Trent Alexander Arnold 6
I den första halvleken var TAA lika virrig och borta som alla andra. Han slog tveksamma bollar, tog konstiga beslut och bommade, tillsammans med Konaté markeringen på Wissas 2-0-mål. I den andra halvleken steppade han upp och tog sig tillbaka till ett godkänt betyg. Fina bollar damp ned vid straffpunkten. Synd att det inte fanns någon där fler än en gång.

Ibrahima Konaté 4
Först gjorde han ett självmål, som förvisso inte går att beskylla honom allt för mycket för. Sen missförstår han och Trent varann, vilket leder till 2-0. Därefter blir det halvtidspaus, och Konaté är kanonbra i andra halvan av matchen. Samma sak gäller här som på många andra ställen: Han kan om han vill. I matchminut 84 ville han inte mer. Han tappade bollen, gav Mbuemo ett friläge och ropade efter frispark. Vissa tycker att han ska ha frisparken. Men varför ens chansa. Det måste göras bättre. 

Virgil van Dijk 4 (Ut 45’)
Till en början tyckte jag att det såg ut som att Van Dijk skulle göra en sån där match som bara han kan göra. Men det förstod jag rätt tidigt, att så blir det inte. När det går bra är hans nonchalans fantastisk. Går det knackigt blir man nästan förbannad. Tidigt i matchen får han ett monsterläge, som förvisso är offside, men där han knappt ser ut att ta det på allvar. Van Dijk hamnade någon millisekund snett idag. Tyvärr.

Kostas Tsimikas 5 (Ut 45’)
Kostas Tsimikas, han är väldigt lik Robertson i sitt sätt att spela och hantera diverse situationer. Jag tänker framförallt i offensiven. Inläggen står som spön i backen och är ofta väldigt bra. Men om de kommer för nära mål är det kört. När Tsimikas får sitt läge gör han precis som Robertson hade gjort. Blunda, bomba och hoppas på det bästa. Funkar sällan. Annars gör han en match som är varken bra eller dålig.

Harvey Elliott 6 (Ut 45’)
Idag gjorde han en match som inte en enda människa kommer att minnas om 42 minuter. Jag kan inte tänka på något dåligt han gjorde. Inte heller något bra. Inget som står ut åt något håll. Bättre lycka nästa gång.

Fabinho 7
Apropå nallebjörn, Fabbe är också en nalle, åtminstone idag. Han stod rätt, fångade bollar, skickade vidare bollarna, snurrade sig förbi motståndare och hjälpte till i offensiven. Man kunde tro att det var ett par år sedan. Ni vet ju hur han såg ut under en CL vår där, för några år sedan. Idag var han riktigt bra igen.

Thiago 6
Thiago var lite som en blandning mellan Virgil och Elliott idag. Han gjorde inte så mycket. Men när han gör något bra älskar man honom 100 gånger mer än någon annan. Misslyckas han ser han nonchalant ut. Men det är värt det. Han kan ta mig tusan allt, bara han vill. Och ibland vill han. Och då älskar jag honom. 

Mohamed Salah 5
Gör en blek insats. Hittar ett gäng goa passningar och skapar en del. Men för att vara Salah, med allt vad det innebär så gör han en dålig match. Felpassar, konstiga beslut och annat tråkigt. Tyvärr, Salah, du får försöka ännu mer!

Darwin Nunez 6
Ja, vad ska man säga. Han är ju så otroligt vass. Men några mål blir det inte. Jag vet hur vi häcklats av konkurrenternas supportrar för att vi i alla år hyllat Firmino för han defensiva arbete. Inte heller Darwin har öst in mål, inte ikväll heller. Men man kommer inte ifrån att han är en av laget bästa, eller åtminstone nyttigaste, spelare. På minussidan får man nog lägga till att det blir nån offsidelöpning för mycket.

Alex Oxlade-Chamberlain 6 (Ut 84’)
Chambo är nog min favoritspelare i denna Liverpool-upplaga. Det är synd att han inte imponerat på väldigt länge bara. Han var ju helt galen ett tag, sänkte City och vann hjärtan. Men det var då. De senaste matcherna har han inte varit kanonbra. Inte heller ikväll. Men det var nog fantastiskt skönt för honom att göra ett mål. För mycket annat gjorde han inte.

Naby Keïta 7 (In 45’)
Här har vi en spelare som vet hur man tar fram bollen i banan. Det är nog det roligaste han vet. Han har så fina fötter ibland. Ibland blir touchen alldeles för knackig och då är det inte lika kul. Men fokus på det roliga. Framåt kommer bollen, Keïta är tillbaka efter skada och passa på att titta på honom, för han är nog inte kvar i laget så länge till.

Joel Matip 6 (In 45’)
Kommer in och spelar så som Van Dijk spelar när han inte är helt överlägsen. Han är så där säker och fin som man vill att han ska vara. Han står rätt. Passar rätt. Och när bollen kommer i luften så nickar han iväg sen. Bra där, Joel!

Andy Robertson 6 (In 45’)
Läs Kostas Tsimikas, typ.

Curtis Jones - (In 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Alisson.

Dela gärna med er av era tankar i kommentarsfältet, och tänk på att hålla en rimlig ton.

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2023-01-02 20:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool