Spelarbetyg efter Brighton & Hove Albion - Liverpool 1-1

VAR var Liverpools värsta fiende när laget delade på poängen med Brighton på Falmer Stadium.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3

Gick åt fel håll på Maupays straff men räddades av det horribla avslutet. Andra gången en motståndarspelare drar en straff utanför mot Liverpool den här säsongen. Kevin De Bruyne brände en liknande mot Alisson för ett par veckor sedan. “Kom upp stort” på NHL-språk och skar av vinklarna när Connolly sprang sig fri i den första halvleken och var chanslös på straffen till 1-1.

Neco Williams (ut ‘46) 1

Tyvärr inte alls någon vidare insats från den unge walesaren. Orsakade den första straffen och tog ett par konstiga beslut med bollen. Känns som att han är i behov av att komma bort lite och kanske vore en utlåning till en mindre klubb ingen dålig idé? Utbytt i paus.

Fabinho 4

Gör en gedigen insats som mittback. Visade prov på sina fina fötter när han tidigt i den första halvleken frispelade Salah med en lång och svepande djupledspassning.

Nat Phillips 3

Lite ur position när Connolly sprang sig fri med Alisson i första men höjde sig och kan efter matchen kvittera ut ett bra betyg. Högklassig aktion i slutet av matchen när han glidandes längs gräset strippade Welbeck av bollen i ett farligt läge.

Andy Robertson 2

Slog frisparken till Manés bortdömda 2-0-mål och höll rent på sin vänsterkant. Betyget dras ned av straffen han trots allt orsakar i det absoluta slutskedet av matchen.

Gini Wijnaldum 2

Ingen vidare första halvlek från holländaren som hade svårt att styra mittfältet från sin djupare roll. Höjde sig (liksom resten av laget) när Hendo tog över som ankare i andra.

Takumi Minamino 1

Hade förtvivlat svårt att få ut någonting av sitt spel. Fick 90 minuter att visa upp sig men tog knappast chansen att göra ett statement inför ögonen på Jürgen Klopp.

James Milner (ut ‘74) 2

Tredje starten på sex dagar skriver Liverpool Echo och det märktes på den gode Milner som inte spelat så här frekvent på ett bra tag. Fick problem med en baksida och tvingades till byte med
kvarten kvar att spela.

Mohamed Salah (‘64) 3

Offside med ett par millimeter innan han rullade in 1-0 till de röda så ingen plats i målprotokollet för egyptiern i förmiddag. Men väl en assist till Diogo Jotas ledningsmål.

Roberto Firmino 2

Jobbade fram bollen till Salah innan han vinkades bort för Offside. Men inte mycket mer än så från brassens fötter idag.

Diogo Jota 3

Sommarens succéförvärv fortsätter att leverera. Den här gången med en elegant aktion till 1-0 när han bryter in från vänster och placerar bollen intill den första stolpen.

Jordan Henderson (in ‘46) 4

Bytte av Williams, tog över Gini som sexa och lyckades höja ett helt Liverpool i den andra halvleken. Visade ännu en gång hur viktig han är för det här laget.

Sadio Mané (in ‘64) 2

Kom in istället för en butter Salah och såg tidigt ut att bli Reds stora matchvinnare när han nickade in Robbos inlägg till 2-0. Varades dock bort för offside.

Curtis Jones (in ‘74) 2

Hoppade in sista kvarten och hann aldrig sätta sin prägel på matchen.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Fabinho

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-28 16:23:00