Spelarbetyg efter Brighton – Liverpool 3–0

Spelarbetyg efter Brighton – Liverpool 3–0

Årets första seger får vänta. Under lördagen var Liverpool aldrig riktigt nära. Brighton fullkomligt dominerade från start till mål och redaktionen ger er betygen efter förlusten.

Alisson 4
Gör ett par rutinräddningar i första halvlek och räddas av VAR när han drar ner Ferguson i slutet av första halvleken. Ska väl inte direkt lastas för något av målen, men kan heller inte höjas nämnvärt när han får hämta tre bollar i nätmaskorna. I bollbehandlingen såg han ungefär lika uppgiven ut som övriga i laget.

Trent Alexander-Arnold 5
Inleder matchen väldigt positivt i defensiven. Två bra ingripanden de första tio minuterna innan Kaoru Mitoma växlade upp och gjorde närvaron jobbig för Liverpools högerkant. Bidrog till Liverpools två enda halvchanser i offensiv riktning under andra halvlek och är en av få spelare som kanske kan klassas nära godkänt nog?

Joel Matip 3 (ut 68’)
Inledde matchen skakigt men växte in i matchen när Liverpool valde ett lågt försvarsspel. Skulle däremot sjunka direkt i andra halvlek när han ger bort bollen och ledningen till Brighton. Blev sedan utbytt i kvadrupelbytet, en tuff match för Matip.

Ibrahima Konaté 5
Kanske snäppet vassare än Trent Alexander-Arnold i första halvlek och därmed Liverpools då bästa spelare, men även han fick det tuffare i andra halvlek. Kanske har fysiken för att vara en ledare i backlinjen, men de övriga ledaregenskaperna är inte där än.

Andrew Robertson 4
Kanske i mitt tycke den som bär störst ansvar i den kollektiva hönsgården vid 2–0-målet och kom aldrig riktigt in i matchen. Kändes avslaget redan inledningsvis när Robbo skulle ta sina dueller och kanske den spelare på planen som bör ha störst krav på sig i och med ersättaren som finns tillgänglig i dagsläget?

Jordan Henderson 3 (ut 68’)
Var aldrig riktigt nära att komma in i matchen varken i offensiven eller defensiven. Highlights: Sparkade ner Moises Caicedo och blev utbytt i 68:e minuten.

Fabinho 4 (ut 68’)
Gör visserligen inte sin individuellt sämsta match, men Livepools mittfält är inte i harmoni. Fabinho vinner bollar, men han och övriga på mitten tappar den nästan direkt igen. Här krävs det investering om fjärdeplatsen (eller Champions League-titeln) mirakulöst ska räddas.

Thiago 3
Formationsbytet var nog tänkt att främja Thiagos egenskaper, men hans medverkan i offensiven uteblev nästan helt. Vann lite boll som sittande mittfältare efter kvadrupelbytet, men bidrog mer till förlorandet av bollen innan det.

Mohamed Salah 4                   
Kändes långsam, trög och inte lika målinriktad som jag personligen upplevde honom mot Wolves. Är den som skapar halvläget i första halvlek, och får ingen hjälp av övriga anfallskollegor eller mittfält så frågan är hur mycket Salah ska lastas?

Cody Gakpo 4
Osynlig eller förvirrad var intrycken man fick av Gakpo under den första timmen. Sedan dök han upp lite här och var under gubben i lådan under avslutningen. Jag vill främst lyfta att han har en fin inspelsfot men i dag ingen att spela in den till. Vi får nog ge Gakpo och Klopp lite mera tid innan vi vet hur han ska användas korrekt är känslan.

Alex Oxlade-Chamberlain 4 (ut 68’)
Jag tänker inte sätta ett lägre betyg på Ox även om den breda massan säkert vill det. Alex Oxlade-Chamberlain ska inte spela för Liverpool 2023 men försöker ändå ge något tillbaka i de positionerna han tilldelas, oavsett om det är vänsterytter eller dagens mix av vänsterytter och innermitt. Måste såklart göra det bättre när han får Liverpools bästa chans i andra halvlek.

Joe Gomez 4 (in 68’)
Blir totalt bortgjord av Danny Welbeck vid 3–0-målet, och det är ungefär allt jag minns av Gomez inhopp.

Harvey Elliott 5 (in 68’)
Bidrog med någon procent mer energi än övriga spelare, och skapar ett läge där avslutet lämnar mer att önska.

Naby Keita 5 (in 68’)
Inte riktigt samma positiva effekt som tidigare veckors inhopp har ingivit men förtjänar nog ändå mer än ett inhopp snart, för mittfältet MÅSTE förändras.

Ben Doak 5 (in 68’)
Får komma in på en ovan position som vänsterytter, men är absolut den spelare som visar mest. Kanske den enda spelaren i dag som jag tycker visar att han faktiskt vill sätta på sig tröjan och spela för Liverpool. Förtjänade redan innan matchen att starta, och förtjänar definitivt att starta nästkommande match om skadeläget kvarstår.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt redaktionen: Trent Alexander-Arnold.

Kom gärna med åsikter och tankar om dagens match, betyg eller vad som behövs förändras men kom ihåg att hålla en god ton och motivera gärna era tankar. Tack!

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-01-14 18:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool