Spelarbetyg efter Burnley - Liverpool 0-1

Liverpool lyckades besegra Burnley på Turf Moor, här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 7
Stor anledning till att Liverpool kunde gå in i halvleksvilan med en hållen nolla. Blir inte lika testad i andra halvlek, men visar fortfarande allt som oftast på fina kvalitér med boll och kvalitativa utrusningar.

Trent Alexander Aronold: 6
Fick det aldrig riktigt att stämma under matchens gång. Många felpassningar, både korta såväl som långa, en förmåga som högerbacken annars ofta brukar kunna glänsa med. Fin hörna i slutet av första halvlek som, efter mycket om och men, resulterade i 1-0 målet.

Joel Matip: 6
Spelade inte med samma mod och passningsförmåga som vi annars är vana att se hos kamuerunaren. Spelade upp sig defensivt under den andra halvleken och kan noteras med ännu en hållen nolla i hans 150:e match som Liverpoolspelare.

Virgil Van Dijk: 7
Återigen en mycket övertygande insats från nederländaren. Lugn och trygg med bollen, visar stundtals på sin otroliga passningsförmåga och förlorar inte många dueller. Läser spelet på ett underbart sätt, då han hela tiden är steget före sina motståndare. Tycker varken han eller hans mittbackskollega ska bestraffas för de lägen som uppkom för Burnely i den första halvleken, mer ett resultat av att pressen högre upp i banan inte fungerade snarare än individuella misstag där bak.

Andrew Robertson: 7
Stabil insats från skotten. Ständigt aktiv på sin vänsterkant och jobbar hårt i bägge riktningar planen över. En viktig pjäs i Liverpools offensiv idag, då han med sina överlapp , passningar och inlägg ofta är en fara för motståndarna.

Fabinho: 7
Planens bästa spelare i mitt tycke. Lugn och behärskad med bollen, ytterst få felpassningar och även en viktig pjäs i defensiven. Dessutom målskytt när han påpassligt håller sig framme på en fast situation. Redan hela 5 (!) mål för den defensiva mittfältaren det här året, inga dåliga siffror för en spelare som kanske inte alltid kopplas till just målskytte.

Jordan Henderson: 4 (ut 59)
Nej, det var inte riktigt kaptenens afton. Efter en liten kortare frånvaro var engelsmannen tillbaka i startelvan, men insatsen övertygade inte. Spred bollar hejvilt under sin knappa timmes spel och fick det aldrig riktigt att stämma.

Naby Keita: 6 (ut 92)
En helt okej insats från Keita, som stod för sin första start i ligan sedan den där kaosmatchen mot Spurs i december. Tappade sällan förfogandet över bollen och var ytterst nära att ge Liverpool inledningen i den första halvleken, när mittfältarens skott utanför straffområdet blev räddat av Nick Pope. Viktig under matchens slutskede, när han genom sitt lugn och trygga bollbehandling kunde hjälpa Liverpool att bibehålla lugnet och "spela av" de sista 20 minuterna. Hade gärna sett lite mer offensiva initiativ, då vi vet att han besitter den förmågan.

Mohamed Salah: 6
Egyptern har det sällan lätt mot Burnley och deras fysiska, tuffa försvarare. Trots att inte alltid slutprodukten höll högsta kvalité, var skytteligaledaren ständigt på språng och försökte hela tiden att skapa någonting av det han hade till sitt förfogande.

Roberto Firmino: 5
Droppade ibland ner i rätt ytor och kunde därmed vara en viktig pusselbit i uppspelsfasen, men slutprodukten och intensiteten i brassens spel är som försvunnen. Syns knappt till under den, framförallt, andra halvleken och får oftast inte riktigt till det där lilla extra. Jag får uppfattningen av att brassen stundtals ser ointresserad ut, det känns som att hungern för mål och assist inte finns där för tillfället.

Sadio Mane: 7 (ut 67)
Efter att ha vunnit de Afrikanska Mästerskapen med Senegal återfanns nu nationalhjälten i Jurgen Klopps startelva. Ständigt aktiv och löpvillig, är ytterst nära att ge Liverpool ledningen efter frispark från Trent Alexander Arnold, men senegalesen kunde tyvärr bara vinkla avslutet mitt på engelsmannen i motståndarnas mål och jublet fick utebli. Är i hög grad iblandad i ledningsmålet, när han kan skarva vidare en hörna mot just målskytten Fabinho, som efter en räddning av motståndarmålvakten kunde ge Liverpool ledningen.

Thiago: 6 (in 59)
Kom in och bidrog med ett, allt som oftast, precist passningsspel. Lugnade ner spelet med boll hos Liverpool.

Diogo Jota: 5 (in 67)
Sågs knappt till när han kom in. Bjöd visserligen inte på några direkt dåliga aktioner, men inte heller några särskilt bra eller ögonfångade heller, därmed blir det en notering i mitten av betygsskalan.