Spelarbetyg efter Crystal Palace - Liverpool: 1–2

Spelarbetyg efter Crystal Palace - Liverpool: 1–2

Här kommer dagens spelarbetyg efter att Liverpool vände och vann mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Alisson Becker 8
Står för en monsterräddning i första halvlek och blir även stor matchhjälte i slutet med ännu en superräddning. Det gick an matcherna som Caoimhín Kelleher fick vakta kassen, men Alisson Becker visade idag igen att han är världens bästa målvakt.

Trent Alexander Arnold 6
En okej insats från vår vicekapten idag. Inte lika stark offensivt som han varit de senaste matcherna, men anfallsspelet blev överlag bättre när han flyttades in på mitten. 

Virgil van Dijk 7
Enligt mig vår bästa spelare under den första halvleken tillsammans med Alisson, även om han drog på sig en straff som VAR sedan tog bort. Ville hela tiden göra något med bollen och var väldigt stabil defensivt.

Jarell Quansah 5 ut 57´
Jag tycker Quansah har inlett säsongen mycket bra men dagens match var långt ifrån hans bästa. Långsam in i flera situationer och det straffade sig till slut, som tur var blev det tre poäng ändå. 

Kostas Tsimikas 6
“The Greek Scouser” känns mer och mer som en bra vikarie till Robertson. Ingen superinsats från honom idag, men samtidigt så är han klart godkänd över hela matchen. 

Wataru Endo 4 ut 46´
Blev en av hjältarna mot Fulham och stod sedan för en bra insats mot Sheffield United, men idag kom han inte alls upp i nivå. Helt rätt att plocka honom i halvtid. 

Dominik Szoboszlai 6 ut 74´
Bäst på mittfältet av de som startade idag, men egentligen säger det inte så mycket. Känns som att ungraren är lite tröttkörd och jag tror verkligen att han skulle må bra av att stå över helt på torsdag.

Ryan Gravenberch 5 ut 57´
Vill och försöker mycket, men idag fick han inte ut speciellt mycket. Är nära att kombinera sig igenom ett par gånger och lyckas han där skulle betyget vara bra mycket högre.

Mohamed Salah 6
Salah fick äntligen slå till med sitt 200:e mål i Liverpool och även om det var långt ifrån hans vackraste så var det otroligt viktigt. Bäst i en anfallstrio som hade det tufft i London idag. 

Darwin Nunez 4 ut 74´
Både mot Sheffield och Fulham tyckte jag Nunez var bra, även om han kanske borde satt dit ett par bollar. Idag fick han i stort sett inga chanser, men han skapade inte heller något.

Luis Diaz 5
Hade han inte varit ett par millimeter offside på stopptid hade betyget höjts, men likt övriga anfallstrion så var det långt ifrån Diaz bästa match.

Joe Gomez 7 in 46´
Kom in så att Trent fick bli mer offensiv och flytta upp på mittfältet, men trots det var det Gomez själv som var ett av våra farligaste hot. Slår flera bra inspel, inte minst det precis före 1–1-målet.

Cody Gakpo 7 in 57´
Kommer in med ett driv som saknades under stora delar av matchen och likt samtliga inhoppare är han en av de största anledningarna till att vi vänder idag. 

Ibrahima Konate 6 in 57´
Sattes inte på allt för stora prov defensivt samtidigt så hjälpte han till att dra upp tempot offensivt. 

Curtis Jones 7 in 74´ 
Spelar fram till 1–1-målet och även om han kanske var en av de inhoppare som hade minst påverkan idag så var han med och bidrog positivt. 

Harvey Elliott 8 in 74´ 
Blir matchhjälte tillsammans med Alisson i och med 2–1-målet och hade de inte varit för brassens räddning på stopptid hade jag nog gett MOTM till Elliott. Ett superinhopp från talangen idag.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson Becker

Rasmus Hjortling Olofsson2023-12-09 16:08:00
Author

Fler artiklar om Liverpool