Spelarbetyg efter Crystal Palace - Liverpool 1-3

Liverpool bortaslog Crystal Palace på söndagen. Här följer spelarbetygen:

Alisson 8
Gjorde totalt fyra stycken klassräddningar och dessa var ju självklart helt avgörande för matchens utfall.

Trent Alexander-Arnold (ut 90) 7
Stod för flera fina prestationer med sin känsliga högerfot. Slog den perfekta långbollen till Jota i slutet som ledde till straff. Slarvade dock ett antal gånger och hade inte full koll på motståndarna vid ett farligt läge.

Joël Matip 6
Kändes mer som en defensiv mittfältare i första halvlek då han styrde passningsspelet bra. Slog dock en riktigt misslyckad felpassning i sidled som i många fall hade inneburit ett mål i baken. Blev mer slarvig i andra halvlek och gjorde inte sin bästa insats.

Virgil van Dijk
Säker i både försvarsspelet och i passningsspelet matchen igenom. Nickade in matchens första mål på en hörna.

Andy Robertson 7
Pigg i inledningen med flera offensiva aktioner. Slog hörnan till van Dijks mål och assisterade sedan Oxlade-Chamberlain till matchens andra mål. Dock inte lika bra defensivt då han blev bortfintad vid några tillfällen.

Fabinho 7
Ordnade upp en farlig situation i eget straffområde i första halvlek. Gjorde överlag en bra insats, men var kanske ändå inte lika dominant som i de senaste matcherna. Borde ha träffat målet på sin jättechans i första halvlek men sköt över. Fick dock ändå skriva in sig i målprotokollet när han satte straffen som innebar 1-3.

Jordan Henderson
Gjorde en slitsam arbetsinsats där han oftast stod rätt och pressade i rätt lägen. Fick en hyfsat bra chans då han vände och sköt utanför vid straffområdesgränsen.

Curtis Jones
Ingen speciellt utmärkande insats denna gång. Slarvade rejält vid ett tillfälle som resulterade i att Crystal Palace fick en chans.

Alex Oxlade-Chamberlain (ut 60) 7
Gjorde matchens andra mål då han tog ned Robertsons passning och drämde in bollen med fel fot vid sidan av målvakten. Även om han överlag inte stack ut särskilt mycket gjorde han heller inga misstag utan spelade smart.

Diogo Jota 7
Var inblandad i 0-2 målet och hade själv kunnat få en assist om Fabinho hade satt sin chans i första halvlek. Fick dock sin assist i form av att ha fällts och fixat straffen som punkterade matchen i slutet.

Roberto Firmino (ut 90) 6
Var på alerten första halvtimmen med flera bra aktioner men började sedan slarva mer och mer vilket bland annat ledde till ett friläge för motståndarna.