Spelarbetyg efter Everton - Liverpool 2-2

Spelarbetyg efter Everton - Liverpool 2-2

Säsongens första Merseysidederby blev en svängig historia där VAR-rummet tog större plats än önskat. Här kommer spelarbetygen från den galna matchen på Goodison Park.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Adrian 2
Står för ett par gedigna räddningar och är chanslös på Dominic Calvert-Lewins snudd på fulländade skalle till 2-2. Ska dock kunna göra det bättre på Evertons första. Ett mål som med stor sannolikhet hade undvikits med Alisson Becker mellan stolparna. 

Trent Alexander-Arnold 2
Två lovande frisparkar från den unge engelsmannen som annars hade det lite tufft i defensiven. Kom inte runt på sin kant på samma sätt som Robertson gjorde till vänster. 

Joël Matip 3
Gjorde sin första start i ligan den här säsongen och stod för en stabil insats. Nära att ta sig in i målprotokollet men Jordan Pickford stod i vägen och svarade för en jätteräddning. 

Virgil van Dijk (ut ‘11) Spelade för kort tid för att betygsättas
Äntrade mattan taggad till tänderna och gick in stenhårt i närkamperna. Fick utgå i förtid efter en ful tackling från Pickford som av någon outgrundlig anledning bara glömdes bort i VAR-rummet. Stillbilderna från situationen påminner om Zlatans korsbandsskada för ett par år sedan och vi får bara hoppas att det ser värre ut än vad det är. 

Andy Robertson 3
Serverade Mané till 1-0 och var en av Liverpools främsta spelare i den första halvleken. Lyckades inte störa Calvert-Lewin tillräckligt vid dennes 2-2-mål vilket drar ned betyget från en fyra. 

Fabinho (ut ‘90+1) 3
Som vanligt stark på mitten där han samarbetade bra med sina mittfältskollegor i spelet utan boll. 

Thiago Alcantara 4
Växte liksom in i matchen där han under den andra halvleken var hal som en tvål på mitten och involverades mer och mer i spelet. Hade en ylande volley som förtjänade ett bättre öde och var regissören bakom Hendos bortdömda tredjemål. 

Jordan Henderson 4
Liverpools bästa spelare idag. Drev på laget matchen igenom och det märktes att laget saknat honom i startelvan. Ettrig som bara den och nästan alltid först på de förlupna bollarna. Rånad på ett ikoniskt övertidsavgörande. 

Mohamed Salah 3
Inte lika involverad i spelet som vanligt. Hade någon lovande kombination med Thiago men när det var dags att avsluta var det lösa skott i bössan. Höjde sig i andra där hans 2-2-mål är ett riktigt klassavslut. 

Roberto Firmino (ut ‘78) 2
Tystast i fronttrion idag. Gör ett fint jobb i presspelet och i defensiven, men i offensiv väg hände det inte jättemycket från brassens fötter. Bjöd dock på en av matchens stora delikatesser när han fintade bort sin bevakning med en klacksombrero på mittplan. 

Sadio Mané 4
Gasade igång matchen med sitt tidiga ledningsmål. Fortsatte attackera längs vänsterkanten med Robertson och assisterade till Hendos avvinkade avgörande. 

Joe Gomez (in '11) 3
Tappade DCL vid ett par tillfällen men växte jämte Matip. Dags att steppa upp nu när van Dijk av allt att döma kommer att bli borta ett tag. 

Diogo Jota (in ‘78) Spelade för kort tid för att betygsättas

Gini Wijnaldum (in ‘90+1) Spelade för kort tid för att betygsättas 


Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Jordan Henderson

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-17 17:11:00
Author

Fler artiklar om Liverpool