Spelarbetyg efter Fulham - Liverpool 1-1

Två underkända i ett Liverpool som kryssade mot ett starkt Fulham på ett regnigt Craven Cottage.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 4

Liverpools enda godkända spelare i den första halvleken? Mycket möjligt. Brassen sattes tidigt på prov och räddade laget vid ett gäng tillfällen. Inget att göra på Reids 1-0-mål.

Trent Alexander-Arnold (ut 68’) 1

Svag defensiv insats där han hade problem med Lookman. Hade ett par lovande inlägg. Utbytt med tjugo kvar av säkerhetsskäl.

Joël Matip (ut 46’) 2

Godkänd första halvlek bredvid Fabinho. Ryggskadad och utbytt i paus.

Fabinho 2

Fortsatt stabil som mittback. Följsam och vältajmad i duellspelet med ett gäng bra brytningar.

Andy Robertson 2

Slarvig första halvlek där skotten, likt resten av laget, slog bort bollen vid ett flertal tillfällen. Bättre i andra när Liverpool flyttade upp laget och Robbo involverades mer i spelet.

Jordan Henderson © 2

Fick hoppa in i mittlåset när Matip inte kom tillbaka ut till andra. Gjorde ett gediget jobb i den nya positionen men slog bort lite väl många passningar när Liverpool försökte etablera tryck.

Gini Wijnaldum 2

Inte alls en bra första halvlek där hans bolltapp på egen planhalva bäddade för Fulhams 1-0-mål. Något bättre i andra men ingen vidare bra insats på det stora hela. Slog frisparken som ledde till straffen och 1-1 vilket höjer betyget.

Curtis Jones 4

En av Liverpools bättre spelare idag. Ständigt påhittig med vilja att skapa något även om slutprodukten inte alltid var där. Nära ett klassiskt solomål i andra men avslutet blev för tamt för Areola i hemmamålet.

Mohamed Salah (ut 84’) 2

Slår in straffen till 1-0 men i övrigt ingen vidare insats från egyptiern. Hade (kanske?) kunnat få frispark för knuffen innan 1-0 men hans flaxande med armarna förtog möjligen en del från situationen och fick domaren att avstå från att blåsa i pipan.

Roberto Firmino 1

Slarvade med bollen i första och kom aldrig riktigt in i matchen. A sloppy performance på utrikiska.

Sadio Mané 2

Ganska tyst från senegalesen i eftermiddag. Brukar vara mer avgörande för Liverpool men idag fick han inte till det. Lite bättre framåt slutet av matchen.

Takumi Minamino (in 46’) 2

Kom in efter paus och det märktes att han ville mycket med sin insats. Bidrog med en del kreativitet.

Neco Williams (in 68’) 2

Bytte av matchotränade TAA med tjugo kvar. Höll tätt ute till höger.

Divock Origi (in 84’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Curtis Jones

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-13 21:18:00