Spelarbetyg efter Fulham – Liverpool 1–1
Matchens lirare prickskjuter in ledningsmålet.

Spelarbetyg efter Fulham – Liverpool 1–1

Liverpool gjorde vad som krävdes och höll undan för avancemang till final. Nu väntar stormöte mot Chelsea på Wembley. Redaktionen ger er spelarbetygen efter matchen.

Caoimhin Kelleher 5
När det vankas ligacupmatch hör det till vanligheterna att Kelleher vaktar målburen, så även idag. Var vid ett tillfälle ute och hängde tvätt, vilket hade kunnat kosta ett baklängesmål. I övrigt tog han det han skulle, svårt att klandra honom för det insläppta målet. Tyvärr blir det inte samma trygghet med honom som med Alisson.

Conor Bradley 7
För tredje matchen i rad fick han starta och det ska han verkligen inte skämmas för. Tvärtom, han har sannerligen etablerat sig som ett välkommet Trent-substitut och visar återigen att han är tillräckligt bra för att spela matcher på denna nivå. Känns inte överhuvudtaget nervös eller junioraktig ut, ser snarare ut att ha fem seniorsäsonger i bagaget. Imponerande!

Jarell Quansah 7
Bjöd på en assist av absolut högsta klass när han serverade Luis Diaz med en lång svepande boll perfekt på läppen. Bra defensivt och stod upp bra mot Raul Jimenez matchen igenom. Har fått sitt definitiva genombrott under säsongen. Kul att akademin verkar leverera talanger på löpande band.

Virgil van Dijk 7
Var likt sin yngre mittbackskollega stabil och trygg. Det måste kännas skönt för framför allt Quansah men även Bradley att van Dijk finns bredvid. Hans prestationer har gjort att man börjar ta honom för givet, men det är verkligen på sin plats att understryka hur extremt bra han varit genomgående under säsongen.

Joe Gomez 7
Hade en ganska bekväm dag på jobbet och utsattes inte för några större svårigheter på sin kant. Gomez har på senaste tiden vuxit fram till en ”garanti spelare” och man vet numera vad man får av honom. Har spelat otroligt många matcher senaste månaderna och att Robertson är tillbaka borde gynna honom långsiktigt.

Alexis Mac Allister 7 (ut 67’)
Mycket fin insats av argentinaren på det defensiva mittfältet. Otroligt skicklig i spelet med boll, men även bra i positionsspelet. Att Liverpool tappade kontrollen över matchen i takt med att han byttes ut är knappast en slump. Han har verkligen steppat upp i de senaste matcherna.  

Harvey Elliott 7
Fick chansen från start igen på mittfältet. Buades ut vid varje bolltouch på grund av sitt förflutna som akademispelare i Fulham. Trots buropen stod han för en bra prestation. Är duktig på att hitta ytor mellan motståndarens lagdelar och sliter för klubbmärket varje gång han sätter på sig tröjan. En match att bygga vidare på för Elliott.

Ryan Gravenberch 6 (ut 83’)
När Curtis Jones behövde vila fick holländaren chansen på hans plats. Har onekligen intressanta egenskaper och ett magiskt driv med bollen som sticker ut. Behöver bli lite snabbare på att ta beslut, tenderar att stå och stampa lite för mycket på bollen. Sammanfattningsvis ändå en gedigen insats. Med Klopp som tränare kan det bli riktigt bra på sikt.

Cody Gakpo 5 (ut 83’)
Ytterligare en spelare som fick chansen att bevisa sig från start. Det går däremot inte riktigt att hävda att han tog den. Relativt anonym även om han blixtrar till då och då. Hade önskat att han verkligen hade visat Klopp att han ska vara en startspelare. I matcher som dessa är det guldläge att slå sig in i elvan.

Darwin Núñez 6 (ut 67’)
Jobbade och slet som vanligt. Skapade en del halvchanser och var relativt pigg, men saknade lite skärpa i de avgörande momenten. Fick lämna plats för Jota efter drygt en timmes spel. En bra insats som hade förtjänat att krönas med ett mål.

Luis Diaz 8
Matchens lirare i Liverpool. Väldigt livlig och fantasifull från minut ett. Placerade läckert in ledningsmålet tidigt i matchen, med viss hjälp av Lenos svaga handleder dock. Viktigt att han får vara avgörande i poängkolumnen och inte bara stå för bra spelmässiga insatser. Måste vara en mardröm att spela högerback mot Diaz när han är på spelhumör.

Inhoppare:

Diogo Jota 5 (in 67’)
Ersatte Darwin med cirka 25 minuter kvar att spela. Kom in med energi och löpmeter. Hamnade i bråk med Diop och var allmänt jobbig för Fulham-försvaret att hantera. Bra att han fick vila med tanke på hur hårt han matchats senaste veckorna.

Curtis Jones 5 (in 67’)
Kom in mot Mac Allister i samma veva som Jota byttes in. Gjorde inget nämnvärt väsen av sig men ett godkänt inhopp.

Ibrahima Konaté - (in 83’)
Spelade för kort tid att bedömas. Kom in för att stänga matchen, en lyckad manöver från Klopps sida

Bobby Clark - (in 83’)
Spelade för kort tid att bedömas. Kul att han fick speltid igen, han har något.


Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Luis Diaz.

 

Johan Olsson2024-01-24 23:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool