Spelarbetyg efter Leeds United - Liverpool 0-3

Liverpool bortaslog Leeds med klara siffror. Här nedan följer spelarbetygen:

Betygskala: 1-10

Alisson Becker 6
Behövde knappt sättas på prov idag. Räddade ett skott som kom rakt på i början av matchen och var i slutet nära att åka på en lobb som han ändå lyckades tippa till hörna. Hade ett par fina uppspel i första halvlek.

Trent Alexander-Arnold 7
Slog assisten till matchens första mål och även hörnan som ledde fram till tvåan. Bra i spelet åt bägge håll. Kunde ha förvaltat flera frisparkar i bra lägen bättre, men träffade alltid muren.

Joël Matip 7
Utöver en fin defensiv insats fick vi se överraskande många offensiva aktioner av Matip ikväll. Drev upp bollen i anfallet som resulterade i 0-1 målet och gjorde även ett par till offensiva utflykter som ledde till en del halvchanser.

Virgil van Dijk 7
Lugnet och säkerheten själv. Satte knappt en fot fel och bidrog till att resten av laget kunde känna sig lugna. Slog även några precisa krossbollar ut till bägge kanterna.

Andy Robertson 7
Stod för en stabil insats på sin kant i bägge riktningarna. Hittade ofta rätt adresser på sina inspel.

Fabinho 7
Drog tidigt på sig en varning men stängde sedan igen flera Leeds-anfall. Gjorde matchens andra mål efter att bollen studsat rätt efter en hörna. Växte ju längre matchen led.

Thiago Alcântara (ut 94) 6
Ingen märkvärdig insats av spanjoren ikväll, men spelade enkelt och oftast rätt. Slog en kylig assist till Manés mål i slutet.

Harvey Elliott (ut 64) 6
Inledde piggt offensivt med flera kvicka aktioner. Hade även en dubbelchans i mitten på första halvlek. Blev dock ofta bortspelad när spelet vände och han var felpositionerad. Bars tragiskt ut på bår i andra halvlek då han åkte på en allvarlig skada.

Sadio Mané 6
Gjorde matchens sista mål och skrev därmed in sig i protokollet. Hade dessförinnan oerhört svårt med avsluten och målet kom efter uppemot tio brända målchanser, varav flera riktigt bra lägen. Skapade i alla fall chanser och löpte rätt, men hade det inte varit för målet hade han nog fått utstå rejält med kritik.

Mohamed Salah 7
Var verkligen på spelhumör direkt från start. Blev målskytt efter ett inspel från höger, hans 100:e i Premier League! Hade flera briljanta aktioner, varav några riktigt vassa framspelningar till både Jota och Mané.

Diogo Jota (ut 82) 7
Gjorde en pigg insats och slog ofta ut sin motståndare med sina snabba vändningar. Var nära att bli målskytt då han tog emot en boll från Salah på bröstet och sköt på volley. Frispelade Mané i första halvlek men berövades på assisten då senegalesen missade öppet mål.

Jordan Henderson (in 64) 7
Kom in och bidrog med lugn och en hel del öppnande offensiva passningar. En av dessa ledde till fram till 0-3 målet.