Spelarbetyg efter Leeds United - Liverpool 1-1

Tungt poängtapp på Elland Road när Liverpool åkte på ett bakslag i kampen om Champions League-platserna.

Alisson 4
Räddade Fabinho när brassen fick för sig att spela bollen till vitklädd spelare och Patrick Bamford frispelades. Kom ut och gjorde sig stor och förhindrade vad som då hade varit ett 1–0-mål till Leeds. Grym fotparad när Jack Harrison avslutade från nära håll i den andra halvleken. Nekade även Tyler Roberts när han stod pall för ett hårt skott från nära håll. Går inte att lasta på något sätt vid kvitteringen.

Trent Alexander-Arnold 3
Stod för en ganska tyst första halvlek offensivt fram till ledningsmålet. Löpte från försvar till anfall och lyckades hinna före Illan Meslier i Leedsmålet och kunde spela fram Sadio Mane till 1–0. Gör inte bort sig defensivt i andra när Leeds gick för en kvitering.

Fabinho 3
Startade som mittback då Nat Phillips saknades på grund av skada. Inledde med ett par fina uppspel från sin mittbacksposition, och förutom den felpass som kunde blivit väldigt kostsam så var brassen stabil. Hade en sekvens i första halvlek där han drev hela vägen från försvar till Leeds straffområde, en sekvens som bara den i sig förtjänade ett mål. Bara defensivt spel i andra halvlek och gör det bra.

Ozan Kabak 2
Vinner mycket i duellspelet men står fel lite för ofta. Blir syndabock då det är han som ska markera Diego Llorente vid kvitteringsmålet.

Andrew Robertson 2
Bra i defensiven men hade inte riktigt precisionen i vänsterfoten när inläggen skulle spelas in. Löper upp och ner längs sin vänsterkant under hela matchen. Slarvade bort ett tre-mot-två-läge med kvarten kvar då skotten missade den avgörande passningen vilket visade sig bli väldigt kostsamt.

Giorginio Wijnaldum 2
Märkte inte av holländaren under matchens gång. Kändes lite lat i defensiven.

Thiago 2
Förutom ett halvfarligt skott en bit utanför straffområdet så stod inte spanjoren för något nämnvärt.

James Milner 4
Kapten Milner gör aldrig en dålig match, likt så ikväll. Löper som alltid över hela planen och skapar ytor åt sina lagkamrater i offensiven. Alltid rätt placerad i defensiven.

Diogo Jota (ut 81') 3
Skapade sig bra ytor i motståndarnas straffområde vid ett flertal tillfällen i den första halvleken men lyckades aldrig komma till något klokt avslut. Hockeyassist vid ledningsmålet med en fin boll ut till Alexander-Arnold vid ledningsmålet. Känns farlig så fort han får bollen, men bollen ville inte in ikväll. Med facit i hand hade portugisen behövt förvalta minst ett av alla lägen som skapades.

Roberto Firmino 2
Som vanligt är brassen väldigt nyttig i presspelet men lyckades inte riktigt i de avgörande lägena.

Sadio Mane (ut 71') 3
Senegalesen fick äntligen noteras i Premier Leagues målregister igen. Stod för en pigg första halvlek men försvann i andra då de röda fick lägga fokus på defensiven. Målet tar upp betyget.