Spelarbetyg efter Leicester - Liverpool 0-3

Spelarbetyg efter Leicester - Liverpool 0-3

Sjunde raka segern i ligan och pressen på Newcastle och Manchester United fortsätter att växa. Tre mål signerade scousers var det som låg bakom det som var en transportsträcka mot tre poäng. Redaktionen ger er spelarbetygen.

Alisson 8
Gör exakt allt rätt. Kommer ut och städar varje gång Leicester hotar med sina djupledsbollar och de hetaste chanserna som hemmalaget hade i afton via Vardy och Barnes handskas han med utan några som helst bekymmer. Världens överlägset bästa målvakt.

Trent Alexander-Arnold 8
Helt fantastisk i vanlig ordning. Styr och ställer från sin mittfältsposition samtidigt som han återigen står för en stabil defensiv insats. Kröner det med ett otroligt vackert frisparksmål som går och se om och om igen.

Ibrahima Konaté 8
Stabil insats från den franske bjässen. Tar hand om Vardy på ett utmärkt sett matchen igenom. Visar sin enorma styrka när han efter 55 minuters spel vinner bollen mot Vardy samtidigt som han bara flyttar honom åt sidan hur enkelt som helst.

Virgil van Dijk 7
Stabil även han. Leicester har inte mycket att komma med i den här matchen men de få gånger de är framme och hotar är van Dijk och Konaté där och reder ut situationerna.

Andy Robertson 6
Syntes inte jättemycket under matchen. Hade några raider längs vänsterkanten där han gör det bra, hotades heller inte defensivt av varken Maddison eller Tete.

Jordan Henderson 6
Ibland får han för sig att bara tjonga iväg bollen på vinst och förlust i lägen där han har tid och rum att göra något bättre. Men överlag gör kaptenen ändå en godkänd insats.

Fabinho 7
Det är kul att se att Fabinho de senaste matcherna ser ut som sitt forna jag igen. Är riktigt vältajmad och ser dessutom ut att vara väldigt pigg.

Curtis Jones 9
Oj, vad det kan göra med en spelare när man ger honom lite förtroende. Nionde raka starten för 21-åringen född och uppvuxen i Liverpool och det rent av sprudlar självförtroende om honom. Står för två mål som båda är väldigt vackert utförda.

Mohamed Salah 7
Som vanligt gör han det bra. Tre assister idag och totalt sätt står egyptiern på 19+10 med två omgångar kvar. Rätt bra för att vara en svag säsong? Om man ska lägga något på minuskontot för honom så är det givetvis att han ska göra mål när han blir helt fri med Iversen med dryga tio minuter kvar.

Cody Gakpo 7
Fortsatt väldigt bra som falsk nia. Lär sig mer och mer hur han ska hantera Firmino-rollen och det blir bättre och bättre för varje match.

Luis Diaz 6
Lite ringrostig, vilket inte är konstigt alls. Han blandar och ger idag, vissa gånger står han för fina aktioner medan han ibland har lite problem med touchen och beslutsfattandet.

James Milner 6 (in 74`)
Han gör verkligen alltid jobbet, spelar ingen roll vilka omständigheter det är. Och man kommer verkligen att sakna honom och hans ständigt hårda arbete.

Diogo Jota 6 (in 74´)
Kom in och var lika rivig som vanligt. Vann bollen i offensivt straffområde och hade chansen att sätta ett fjärde mål men det tilläts han inte eftersom domaren hade hittat någon anledning att blåsa.

Fabio Carvalho - (84´)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men kul att se att Carvalho äntligen fick några minuter igen.

Harvey Elliott - (87´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpool-spelare enligt liverpoolsweden.se: Curtis Jones.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-05-15 23:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool