Spelarbetyg efter Liverpool - Milan 3-2

Liverpool inleder årets Champions League-gruppspel med 3 poäng, trots ett par kaosartade minuter i första halvlek. Läs spelarbetygen nedan:

Betygskala 1-10

Alisson Becker 5
En speciell afton för Liverpools brasilianske målvakt. Kan inte lastas för något av målen, men utöver det var det inte mycket mer än att plocka lite inlägg och vara alert under en hörna som styrdes mot mål.

Trent Alexander Arnold 6
Som vanligt ett otroligt vapen offensivt och är högst inblandad 1-0 målet när Tomori styr in hans avslut. Dock rätt lat i det defensiva arbetet vid bägge av Milans mål. Även hörnorna lämnade mer att önska även denna afton.

Joël Matip 6
Trygg även ikväll, men inte på samma nivå som vi blivit vana med denna säsong. En blandning av otur och slarv gör att han inte bryter djupledsbollen som innebar 1-2 strax före paus. Med lite tur hade han blivit målskytt idag men fick se bägge sina nickar går rakt i famnen på Maignan

Joe Gomez 5
Precis likt Van Dijk och Matip var det länge sedan vi såg Gomez i tävlingssammanhang och även om minuterna var nödvändiga märktes det att han var ringrostig. Droppar alldeles för djupt vid 1-1 och är även lite för långt ner vid 1-2.

Andrew Robertson 6
Likt sin ytterbackskollega var han livlig offensivt, men även stabil defensivt. Konstant drivande framåt och vinner mycket boll, men fick aldrig riktigt till det med den avgörande passning.

Fabinho 7
Planens gigant i stort sett varje gång Milan försökte ställa om och visade ännu en gång varför han är så viktig för Liverpool. Vinner väldigt mycket boll och är i stort sett felfri i duellspelet.

Jordan Henderson 6 ut 84’
En av de piggaste första 15 i ett otroligt Liverpool säger mycket. Dock är det hans och Trents kant bägge Milan målen kommer ifrån. Dock som den kaptenen han är kliver han fram och avgör matchen med ett väldigt läckert mål i Gerrard stil.

Naby Keita 5 ut 71’
Blandade och gav, som tyvärr allt för många gånger innan. Inledde starkt och var inblandad till att bibehålla den enorma pressen Liverpool hade under den första halvleken. Dock slarvig med boll i andra, vilket troligen ledde till bytet.

Mohamed Salah 6 ut 84’
En udda afton för Liverpools egyptiska prins. En delikat framspelning till Trent innan 1-0 och borde blivit målskytt redan i den första halvleken men fick se sin straff räddad. I andra behövdes dock bara en chans innan han satte kvitteringen och tangerade Gerrards rekord för flest CL mål på Anfield (14 st). Ville mycket ikväll, en del funkade, en del inte.

Divock Origi 6 ut 63’
Tror alla fick sig en liten chock när Origis namn stod med i startelvan och det är svårt att avgöra om det var rätt eller inte. Var väldigt bra i pressen och stod för en delikat framspelning till Salahs 2-2 mål, men hade stora problem med Tomori under hela matchen.

Diogo Jota 5 ut 71’
Testade, försökte och krigade men det ville sig inte för portugisen idag. Hade ett par avslut som blockerades men i det stora hela en rätt anonym afton för Diogo.

Sadio Mane 5 in 63’
Kom in och var mer direkt en Origi, men likt hur det har sett ut inledningsvis verkar han allergisk för att göra det enkelt för sig. Borde stängt matchen i slutminuterna men trasslade till sin chans.

Thiago Alcântara 5 in 71’
Kom in och bidrog med mer lugn än vad Keita lyckades med i andra halvlek. Stod dock för ett par slarviga passningar i lägen där han kunde frispelat någon i anfallstrion.