Spelarbetyg efter Liverpool - Arsenal: 2–2

Här kommer spelarbetygen efter kvällens upphämtning mot Arsenal.

Alisson Becker 6
En märklig eftermiddag för vår kära brasse. Kan inte lastas för något av målen och utöver det är det mest rutinräddningar han står för.

Trent Alexander-Arnold 8
Likt hela laget så var den första halvleken inget att hänga i julgranen, men i andra såg Trent verkligen ut som han gjort under de senaste säsongerna.
Får kröna dagens match med en fantastisk assist till 2-2-målet.

Ibrahima Konate 6
Otroligt att han inte får bli matchvinnare i slutet. Står överlag för en godkänd insats, även om han också hade lite problem under den första halvleken.

Virgil van Dijk 5
Otur kombinerat med slarv från Van Dijk gav Arsenal 1-0 och tillsammans med Robbo så tappar han bort Jesus till 2-0-målet.
Spelar upp sig en hel del i andra men första var långt ifrån bra.

Andrew Robertson 5
Likt Van Dijk har skotten ingen rolig första halvlek men han spelar upp sig i andra.
Situationen med fjärdedomaren i paus ska tydligen undersökas men det känns väl långsökt att tro att det ska bli någon reprimand trots den solklara armbågen som delas ut.

Fabinho 6 ut 77
Är inte den gamla Fabinho vi är vana med, men dagens insats är ett steg i rätt riktning och över 90 minuter är han klart godkänd.

Henderson 6
Likt Fabinho så såg det inte helt fantastisk ut, men han krigar på och det ger utdelning i andra.
Borde dock få till ett bra mycket bättre avslut när han får chansen i slutet av den första halvleken.

Curtis Jones 5 ut 60
Curtis är inte dålig, men vid alldeles för många tillfällen går det på tok för långsamt och det har man inte råd i en match som denna.
Helt rätt att han plockades av.

Mohamed Salah 5
En mycket märklig match för Salah. Med normalutdelning så blir han matchhjälte och gör hattrick, men nu blir det bara ett mål, en missad straff och flera nästan-avslut.

Diogo Jota 4 ut 60
Portugisen ordnar straffen som Salah inte förvaltar men utöver det så är han i stort sett helt osynlig idag.

Cody Gakpo 5
Lite mer delaktig än vad Jota var men får inte heller till så där otroligt mycket. Knappt godkänt.

Thiago 6 in 60
Äntligen är han tillbaka och som han har saknats. Det är inget magiskt inhopp han står för, men han bidrar med mycket när Liverpool jagar kvittering. Låt han bara hålla sig skadefri säsongen ut nu.

Darwin Nunez 6 in 60
Kommer in och krigar direkt. Får en jättechans som han bör förvalta bättre, även om jag inte tycker att avslutet är dåligt.

Roberto Firmino 7 in 77
Blir poängräddare i sin sista match mot Arsenal och med dagens mål är han den meste målskytten mot Arsenal i Premier League någonsin.
Står för ett otroligt starkt inhopp och för varje sånt han gör så blir det desto sorgligare att han lämnar i sommar.

Matchens främsta Liverpool-spelare enligt liverpoolsweden.se: Trent Alexander Arnold