Anfield, 2021-12-11 16:00

Liverpool - Aston Villa
1 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 1-0
Vem tycker du var matchens bästa spelare?

Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 1-0

Ännu en lördag, ännu en Premier League omgång, ännu en vinst. Den här gången mot en av klubbens största på motståndarnas tränarbänk. Liverpool vann mot Aston Villa med 1-0.

Alisson: 5 
Har en sån där dag som han hade under en period tidigare. Jag vill minnas att det var förra säsongen. En feltajmad utrusning där han ser ut att tveka. Några små missförstånd, som kan bli farliga. Det var som om man satt och väntade på ett misstag som skulle resultera i något tråkigt. Som tur var kom det aldrig. Men det kändes aldrig helt bra.  

Trent Alexander-Arnold: 6 
Står för en klart godkänd match. Gör det, som vanligt, bra från sin högerkant. Levererade många fina hörnor och många bra inspel. Däremot ingen utdelning.
  
Joel Matip: 7 
Undra om inte Matip är inne i en period som är hans bästa någonsin? Stabil i försvarsspelet. Passningarna sitter där de ska. De offensiva räderna, som vi lärt oss att älska, kommer allt oftare. Nu sitter också passningarna på en lagkamrat när det väl blivit dags att lämna ifrån sig bollen. 

Virgil Van Dijk: 6 
Gör det varken bra eller dåligt. Hamnar snett tidigt i matchen i en duell med Watkins och drar på sig ett gult kort, om än ett billigt sådant. Har ett ruskigt bra nickläge på hörna, där han kanske skulle ha gjort det bättre, men någon tavla är det inte. Varken Matip eller Van Dijk har speciellt mycket att stå i idag. 

Andy Robertson: 7 
Står, tillsammans med Mané, för en av de absolut bästa vänsterkantsinsatserna på länge. Kommer gång på gång och överlappar. Slår bra hörnor, tar sig till bra lägen och är spelbar mest hela tiden. Men, han törs inte gå på avslut. Tar sig ett flertal gånger till lägen där nog alla andra spelare i laget skulle ha lossat bössan. Robertson slår inlägg. Våga skjut! 

Thiago: 7 Utbytt i minut 83. 
Gör en bra match. Det har han gjort nu på sista tiden. Vänder och vrider på mittfältet precis hur han vill. Har en förmåga att “titta” bort motståndare. En blick åt höger, motståndaren sticker iväg, pass på fristående spelare till vänster. En mästare på att luras. Bryter bollen bra ett flertal gånger.  

Fabinho: 6 
Inte Fabinhos bästa match i Liverpooltröjan. Gör det lite för svårt för sig flera gånger, vilket leder till bolltapp eller frispark. Slår en del öppnande bollar, men är inte helt övermänslig, som han ibland är.  

Jordan Henderson: 5 
Gör ingen speciellt bra match. Ligger någon procent över gränsen för vad som är tillåtet enligt domaren. Vid flera tillfällen kliver han dit lite för hårt och drar på sig frisparkar. Frågan är om dessa dueller inte hade vunnits om han inte gick in lika hårt också. Svårt att spekulera i.  

Sadio Mané: 7 Utbytt i minut 88.   
Vinner bollen på offensiv planhalva flera gånger. Är livsfarlig så gott som varje gång han har bollen. Utgör tillsammans med Robertson matchens, utan tvekan, farligaste kant. När han tempoväxlar på sitt sätt kan ingen sätta något emot. Hotar konstant, och bör ha fått med sig åtminstone en assist, när han bjöd på en öppnande passning som Robertson bör ha gjort något bättre med.  

Mohamed Salah: 7 
Gör en bra match. Egentligen varken mer eller mindre än så. Hotar på kanten på just det sätt vi vant oss vid att se. In, ut, in, ut och så är motståndaren bortdribblad. Tempoväxlar på ett Manévis och gör även det bra. Får med sig en straff på så vis, som han själv smäller dit. Ruskigt bra straff intill stolproten, otagbar för målvakten. 

Alex Oxlade-Chamberlain: 5 Utbytt i minut 58. 
Var till stor del osynlig i matchen. Ser inte ut att vara helt bekväm i det offensiva positionsspelet. De gånger man ser honom är i presspelet, och då gör han det bra. Men i min bok är han inte rätt man för den centrala rollen i anfallet, i alla fall inte än. Gör ingen toppenmatch. 

Diogo Jota: 6 Inbytt i minut 58. 
Gör det egentligen inte mycket bättre än Oxlade-Chamberlain. Är ganska precis lika osynlig. Syns en gång då han tokmissar bollen i ett hyfsat läge, syns igen i ett tre mot en läge, då han gör det bra och släpper ut bollen på Salah. Får ett par lägen under tilläggstiden. Gör inga poäng idag, men det kunde man nog inte förvänta sig heller.  

James Milner: Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 83. 

Takumi Minamino: Spelade för kort tid för att betygsättas. Inbytt i minut 88. 

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden: Sadio Mané

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-12-11 18:03:00
Author

Fler artiklar om Liverpool