Anfield, 2024-04-11 21:00

Liverpool - Atalanta
0 - 3

Spelarbetyg efter Liverpool - Atalanta 0-3

Spelarbetyg efter Liverpool - Atalanta 0-3

0-3 hemma på Anfield i den första kvartsfinalen gör att Liverpool har ett berg att bestiga i Bergamo i returen. Redaktionen ger er spelarbetygen från vad som bara kan anses som säsongens överlägset sämsta insats.

Caiomhin Kelleher - 4
Blandade och gav, rejält. Stod för ett par riktigt fina räddningar men det som kommer hamna i fokus efter den här matchen är tavlan vid Atalantas första mål. Ingripandet vid 3-0-målet var inte allt för betryggande heller.

Joe Gomez - 3
Såg väldigt trubbig ut med bollen vid fötterna. Testade avslut ett par gånger när han egentligen borde sett sig som efter andra alternativ. 

Ibrahima Konaté - 5
Tillbaka i elvan igen efter att ha suttit på bänken de två senaste matcherna. Höll ändå ihop det bra i duell- och återövringsspelet. Låg dock mil ifrån Scamacca vid 2-0-målet.

Virgil van Dijk - 4
Vi är vana med att han brukar hålla en hög lägstanivå. Idag stod han dessvärre för ett bottennapp i prestation, med sina mått mätt. Upphäver offsiden vid 3-0-målet när han ligger metern nedanför övriga i backlinjen.

Kostas Tsimikas - 3 (ut 46´)
Vi börjar med det positiva, för det går rätt snabbt. Stod för några viktiga bollvinster på mittplan vilket gav möjligheten att etablera anfall. I övrigt så står han för en ruskigt blek insats, både offensivt och defensivt. Atalantas mål kommer från Tsimikas kant där greken är alldeles för högt upp i plan. Gör sedan samma sak igen vilket var nära att bli kostsamt igen.

Wataru Endo - 4 (ut 76´)
Precis som i helgen så såg han otajmad ut. Lite för seg i tanken emellanåt och hade några slarviga bolltapp som hade kunnat kosta.

Alexis Mac Allister - 5
Varit ruggigt bra den senaste tiden men idag kom han inte riktigt upp i nivå. För ovanlighetens skull rätt osynlig.

Curtis Jones - 5 (ut 46´)
Ingen bländandes insats direkt, men inte någon usel sådan heller. Precis som resten av laget såg han rätt oinspirerad ut. Ska ha en assist i inledningen när han sticker in bollen bakom backlinjen till en löpande Nunez.

Harvey Elliott - 5 (ut 46´)
Inte fått så många starter den senaste tiden, men varje gång han hoppat in har han sett pigg ut. Nu fick han äntligen chansen i startelvan. Hade ett kanonläge att ge Liverpool ledningen men hans skruvade avslut mot det bortre krysset träffade först ribban, sedan stolpen, och sedan vidare ut. I övrigt hade han svårt att komma in i matchen och syntes inte särskilt mycket.

Darwin Nunez - 5 (ut 60´)
River och sliter hela tiden men idag fick han inte det att stämma i de avgörande lägena. Spelas fram i ett friläge i inledningen men missar grovt. 

Cody Gakpo - 6
Fick äntligen 90 minuter i sin naturliga position ute till vänster. Inledde piggt men mattades av lite grann ju längre matchen led. Men i det stora hela är han bra idag. Skapar flera lägen och ska definitivt komma ifrån den här matchen med åtminstone en assist. Matchens lirare, utan konkurrens.

Inhoppare:

Andy Robertson - 5 (in 46´)
Tycker han kommer in med nyttig energi. Tyvärr var det inte särskilt många andra som nådde likvärdiga nivåer.

Dominik Szoboszlai - 3 (in 46´)
Bedrövligt inhopp. Står för flera livsfarliga bolltapp, varav ett som blev rejält kostsamt. Hade inget att komma med i offensiv väg heller.

Mohamed Salah - 4 (in 46´)
Han är inte i form just nu, men trots det så har han en hel del chanser men det ville sig inte riktigt.

Luis Diaz - 3 (in 60´)
All form av anfallsspel stannade i stort sett upp efter att Diaz ersatte Nunez. Kan såklart också ha varit en effekt av Atalantas 2-0-mål men colombianen var helt iskall under sin dryga halvtimme på plan.

Diogo Jota - 5 (in 76´)
Det enda positiva med dagens insats var portugisens comeback efter skada. Var en av få som faktiskt verkade förstå att det inte var någon försäsongsmatch i USA som vi lirade.

Matchens spelare enligt redaktionen: Cody Gakpo.

TV: Atalanta chockade Liverpool på Anfield

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-04-11 23:25:00
Author

Fler artiklar om Liverpool