Spelarbetyg efter Liverpool – Bournemouth 9-0

Spelarbetyg efter Liverpool – Bournemouth 9-0

Liverpool jagade sin första seger i årets Premier League och döda den negativa trenden med att släppa in första målet. OCH som de gjorde det, tangerat rekord blev slutresultat när Liverpool tog sin första seger efter 9-0 mot Bournemouth på Anfield.

Alisson 7
Gör allt han ska, ligger långt ut och styr bort kontringarna. Sedan även en 2-3 rutinräddningar och stabil som vanligt. I andra halvleken fanns inte mycket att hämta.

Trent Alexander-Arnold 9 (ut 83’)
Gör sitt i det defensiva utan att sättas på något nämnvärt prov. Bjuder sedan även på en skaplig raket till 3-0. Bidrar med en ”assist” på sexan, som är ytterligare ett bevis på att VAR och den engelska domarkåren behöver hjälp på traven. Slår sedan en fantastisk pass och ”hockey-assist” till åttan. En av planens bästa spelare.

Joe Gomez 7
Känns lite seg med boll till en början och sattes i övrigt inte på prov. En fantastisk bollvinst innan sexan och stoppar Bournemouths tafatta försök till anfall i andra. En helt godkänd insats.

Virgil van Dijk 7
Förlorade en nickduell till Moore i början av matchen vilket är onödigt och hade kunnat kosta lite nerv, annars sattes inte heller han på prov. Får göra 5-0-målet som startar av belöningen på hörnorna som vi blivit bortskämda med de senaste säsongerna.

Andrew Robertson 7 (ut 69’)
Ligger fortsatt väldigt offensivt och även relativt centralt. Slarvar med sitt passningsspel vid ett par tillfällen men får en assist efter en vackert slagen hörna. I andra halvlek blir även han av (?) med en andra assist men en kort hörna som funkar, hoppas dock vi slipper fler sådana ur ett eget perspektiv.

Harvey Elliott 8 (ut 45’)
Kanske bäst på plan spelmässigt och estetiskt. Får kröna den fina insatsen med 3-0-målet och något som Luis Garcia menar är ”trademark-Elliott”, får hoppas att vi får se mer av den varan framöver.

Fabinho 7
Resulut och stabil i det defensiva och lugn med bollen i det offensiva. Visar att han måste spela på defensivt mittfält i ett fungerande Liverpool. Mer anonym i andra halvlek men bidrar offensivt med en fantastisk chipp som Salah inte kunde utnyttja.

Jordan Henderson 6 (ut 70’)
Lite seg med bollen á Gomez, men inget som ställt till med några problem. Har mindre boll när han utgår från vänster och det är nog bra för farten i anfallsspelet. Relativt osynlig från min TV.

Mohamed Salah 5
Missar ett jätteläge i första som hade resulterat i ett vackert spelmål, och missar ett jätteläge i andra. Känns lite ”off” i sina toucher och beslut under första halvleken, snäppar upp en liten nivå i andra men inte tillräckligt. Får hjälp av en Bournemouth-försvarare och blir således också stjälpt på en assist till Firmino, men ska göra ett par poäng i en sådan här match. DOCK skönt att Salah sviker när laget öser på. Kostar oss tvåsiffrigt och det kommer ta lång tid att förlåta (ta med nypa salt).

Roberto Firmino 10 (ut 69’)
En vacker, en ful och en medioker assist, krönas också med sitt första mål på Anfield på 20 (?!) matcher. Ser bättre ut än tidigare matcher, men glänser inte i spelet. Får även avsluta kvällen med sin femte poäng och andra mål, och då är det okej att spelet inte glänser till 100 procent. MOTM.

Luis Díaz 8
Fortsätter på inslaget spår med sin frenesi och fotbollsglädje. Hittar en fin yta och kröner det med en elegant nick till 1-0. Gör även nian på nick och Liverpool hittar tillbaka till hörnglädjen i denna match, mer av detta!

Fabio Carvalho 7 (in 45’)
Visar otroligt mycket vilja, och lite temperament när han på egen hand försökte driva Liverpool mot tvåsiffrigt. Inhoppet blir belönat med det första målet i Liverpool-tröjan med en elegant volley.

Kostas Tsimikas 8 (in 69´)
Kommer in och bevisar att vi har en riktigt bra back-up på vänsterbacken. Den första av hans assist är OTROLIGT delikat till Carvalho, får även göra en andra assist när han vill bidra till ytterbacksduellen i assistligan. Kunde inte gjort mycket bättre på den halvtimmen han spelade.
                                                  
James Milner 6 (in 69’)
Milner är mer eller mindre ALLTID en sexa. Argumentera inte ens det. Om x+0=6 är 6=James Milner.

Stefan Bajcetic 6 (in 70’)
Debutant ett fick något mer speltid. En spanskserb ska försöka leva upp och ta platsen i mitt hjärta från Tyler Morton, i denna match syntes han inte till nämnvärt. Slog några passar till rätt adress och blir förhoppningsvis av med premiärnerver, lär se mer av honom i cuperna.

Bobby Clark - (in 83’)
Debutant två spelade för kort tid för att betygsättas. Lär även se mer av honom i cuperna.

Matchens bästa spelare enligt Liverpoolsweden.se: 2+3= Roberto ”Bobby” Firmino.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-08-27 18:08:00
Author

Fler artiklar om Liverpool