Spelarbetyg efter Liverpool - Brentford 3-0

Liverpool besegrade Brentford på Anfield, här nedan följer spelarbetygen:

Alisson Becker: 5
En lugn eftermiddag för brassen, där gästernas offensiv misslyckades med att sätta målvakten på särskilt stora prov. Det generella spelet med fötterna lämnade stundtals mer att önska, en variabel som väger tungt i just den här betygssättningen med tanke på att spelet med händerna inte blev särskilt testat.

Trent Alexander-Arnold: 6
En helt okej insats av den Liverpoolfödde högerbacken. Assisterar Fabinho till 1-0 med en precis hörna och ingriper klokt och stabilt i de få defensiva aktionerna under matchens gång. Passningsspelet blandade och gav, vid vissa tillfällen prickade han skickligt medspelare med sina patenterade crossbollar, medans högerbacken vid andra tillfällen slarvade rejält, både i uppspelningsfasen och vid  inläggslägen.

Joel Matip: 7
Kamerunaren har imponerat den här säsongen och den här insatsen var inget undantag. Utöver en felpassning som håller på att ställa till det för Liverpool i första halvlek, är insatsen i princip felfri. Vinner boll högt, skicklig i duellspelet och ett härligt driv med bollen. Har en underbar soloräd som förtjänade ett bättre öde.

Virgil Van Dijk: 6
Stabil insats av nederländaren. Inte inblandad i lika många dueller och defensiva aktioner som sin mittbackskollega, men när jobbet väl behövs göras utförs det med yttersta precision och kvalitet.

Andrew Robertson: 6
Landar i ungefär samma bedömning av skotten som av hans ytterbackskollega. Fint inlägg till 2-0 målet och inga bekymmer defensivt. Däremot var inläggsspelet som såväl i öppet spel och på fasta situationer ojämnt och i vissa fall direkt svagt.

Fabinho: 7
Mycket bra insats idag av Fabinho, ständigt involverad i uppspelsfasen och i princip felfri i passningsspelet. Får även kröna insatsen med ett viktigt 1-0 mål i första halvlek, när han dyker upp på bortre stolpen på en hörna.

Jordan Henderson: 7
Efter ett par sämre insatser av Liverpoolkaptenen stod han idag för en insats som inte faller in under den kategorin. Löper ständigt och stressar motståndarna, vinner boll och bibehåller Liverpools höga bolltempo. Viktig insats för engelsmannen efter en tuffare period, förhoppningsvis kan han bygga vidare på det.

Curtis Jones: 6
Fick chansen från start efter ett fint inhopp i ligacupen under veckan som gått och står för en helt okej insats. Vill ständigt vara delaktig och är mycket aktiv utan boll. Blandar och ger i spelet med boll, där han bjuder på vissa fina aktioner men samtidigt fattar fel beslut eller tar för lång tid på sig i andra.

Diogo Jota: 5 (ut 82)
En svag insats av portugisen den här eftermiddagen. Har svårt att sätta sin stämpel på matchen och slarvar med passningar. Har ett skott i stolpen innan han missar ett friläge och får gräma sig över att lämna planen mållös.

Roberto Firmino: 6 (ut 78)
Pigg första halvlek, där han visar på ett fint kombinationsspel och ständigt är spelbar för sina lagkamrater. Försvinner ur matchbilden under andra halvlek, är inte alls lika delaktig i spelet och har en del enkla bolltapp. Som alltid en stor arbetsinsats av brassen och kan kröna insatsen med en assist till 3-0 målet.

Alex Oxlade-Chamberlain: 6 (ut 74)
Gör visserligen 2-0 målet på nick, men utöver den aktionen tycker jag insatsen är rätt så medioker av engelsmannen. Visar glimtar av kvalitet i vissa aktioner, även om sista passningen ibland lämnar mer att önska. Vi får hoppas att skadan han ådrog sig inte är av den allvarligare sorten.

Takumi Minamino: 7 (in 74)
Hinner inte vara på planen länge innan japanen kan placera in bollen i motståndarnas mål och fira framför Liverpoolpubliken. Är dessutom nära på att även kunna inkassera en assist från dagens drabbning, när han frispelar Kaide Gordon i slutminuterna. Piggt inhopp.

James Milner: 5 (in 78)
Kommer in i ett läge där Liverpool bevakar ledningen. Tillför inte särskilt mycket, men gör inte heller bort sig.