Spelarbetyg efter Liverpool – Brighton 2–1: Pressen

Spelarbetyg efter Liverpool – Brighton 2–1: Pressen

Liverpool gjorde som Liverpool gör. Tidigt underläge och sen vändning när laget sätter press i titelracet. Liverpoolredaktionen ger er betygen efter hemmasegern mot Brighton.

Caoimhin Kelleher 7
Kunde inte göra mycket på Danny Welbecks tidiga ledningsmål och hade inte mycket att göra efter. Bra fötter och stod dock för en viktig räddning i slutet.

Conor Bradley 6
Kanske en av hans sämre insatser, men det säger mer om nivån som han varit på. Hade det tufft på högerkanten mot Simon Adingra men blev mycket bättre desto längre matchen led. Offensivt är han, som vi blivit vana med, en bra högerback.

Jarell Quansah 7
Hade kanske också lite problem med Adingra och högerkanten, men i övrigt en bra insats och man är inte orolig när hans namn är i startelvan. Har blivit en Matip JR.

Virgil van Dijk 7
Ja vad ska man säga? Kanske kunde gjort mer på Welbecks mål men i övrigt är han Virgil van Dijk och det säger det mesta.

Joe Gomez 6
Inte den bästa matchen men bra i pressen. Slarvar lite men gör det ändå helt okej.

Alexis Mac Allister 8
Matchens lirare. Briljant med fötterna och är hjärnan bakom det mesta som skapas. Solid defensivt och briljant offensivt.

Wataru Endo 7
Även han hade kunnat göra mer vid Welbecks mål, men som van Dijk står han sedan för en klassisk insats. Simpelt men effektivt.

Dominik Szoboszlai 6 (ut 93')
Inte riktigt upp i nivå, och skillnaderna mellan landslaget och klubblaget syns. Det känns som att Szobo har ytterligare ett par nivåer att hitta.

Mohamed Salah 7
Borde absolut avgjort denna match tidigare, men ändå står han där som matchvinnare. Mentalitet. 

Darwin Núñez 5 (ut 83')
En relativt svag match av Darwin. Borde gjort mer och slarvade i uppspelsfasen. Gör sitt jobb, men man kan ställa högre krav.

Luis Díaz 7 (ut 89')
En spelare som följer med formen och även börjar hitta slutprodukten. Fick göra en balja och i övrigt håller han nu en hög nivå i tröjan. Kul att se på!

Harvey Elliott – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Cody Gakpo – (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ryan Gravenberch – (in 94’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolredaktionen: Alexis Mac Allister.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-03-31 18:26:00
Author

Fler artiklar om Liverpool