Spelarbetyg efter Liverpool – Brighton & Hove Albion 2-2

Spelarbetyg efter Liverpool – Brighton & Hove Albion 2-2

Efter krossen på Old Trafford var det dags att ta sig an Brighton hemma på Anfield. En mindre bra insats slutade med delade poäng och det enda positiva vi tar med oss att drömmen om ”Invincibles” lever.

Alisson 6
Än en gång två insläppta mål, men än en gång matchens lirare. Första målet är inget annat en ren flax, och ytterst svår bollbana för en målvakt att hantera. Andra målet även det utan att skuldbeläggas, får ingen hjälp av sin backlinje. Räddar vid flera tillfällen Liverpool i dag. Både i början av matchen, vid ledning och vid 2-2. Stabil insats.

Trent Alexander-Arnold 4
Hade det svårt att komma till i det offensiva, skapar yta till Ox vid 2-0-målet men erbjuder inte mycket mer än så i dag. I det defensiva är det svårt att lasta honom, tas lite ur position med sin höga utgångsposition men i övrigt kanske bäst i det defensiva av backlinjen?

Virgil van Dijk 5
Tyvärr kan jag inte känna igen van Dijk på samma sätt nu som innan skadan. Jag tar inte ifrån honom att han fortsatt är vår bästa mittback och en av ligans/världens bästa men strålar inte lika klart som innan knäskadan. Bjuder på en fantastisk pass till Salah vid 1-0-målet men i det defensiva saknas pondusen som behövs vid nya konstellationer.

Ibrahima Konate 4
Inne i en fas av att spelas in och då ska det väl inte se helt perfekt ut. En ny liga och nya lagkamrater, varje match han får spela utan skador ser jag som en vinst i det långa loppet. Han har fotboll och försvar i sig det kan man se, men vid ett par tillfällen upplevs han passiv och tillåter anfallet att ta första steget.

Andrew Robertson 4
Han blandar och ger vår skotska maskin. Inledde säsongen skadad och har efter det haft onormalt svårt att hitta rätt i det offensiva spelet. Stod för stabila insatser mot United och City i det defensiva men i dag får han ett rejält minus vid Brightons 2-2-mål. Visst ska van Dijk lösa situationen innan men den där innebandyblocken ”Robbo” försöker med är det värsta jag vet, håll dig till riktig sport Andrew.

Naby Keita - (ut 24’)
Funderade på om han skulle få något betyg i dag, men jag lämnar det blankt. Det som började kännas som hans säsong på riktigt har än en gång övergått till att man undrar om hans Liverpool-karriär är över här? Ut med bår för att träna tre dagar senare och nu ut skadad efter 20. Det känns inte bra.

Jordan Henderson 5
Gör 1-0-målet som ger han en femma och ett av de högre betygen. Jag tycker att han sliter och får med sig sin beskärda del av bollvinster men det är ingen hemlighet att Liverpool saknar Fabinho. Mittfältet som enhet var ytterst dysfunktionellt i dag och vi behöver ett par matcher med Fabinho-Henderson-Jones på mittfältet för att känna oss lugna igen.

Curtis Jones 4 (ut 88’)
Gör inte sin bästa match i dag. Ska inte gå för hårt på Jones som spelade i onsdags också, men kändes för ovanlighetens skull lite valpig i dag. Det blir att ta nya tag för Curtis för han lär spela mer och mer framöver, särskilt med tanke på skadeläget.

Mohamed Salah 5
En fin och enkel assist till 1-0-målet, han har skapat sig själv en enorm respekt från motståndarbackar med sin fina form. Just det tycker jag han måste börja utnyttja mer, den lilla sekunden av tveksamhet som ges hade behövts utnyttjas i dag och vi får hoppas att den chansen tas nästa match. Yttersidorna måste också minskas, känns som lite hybris för att de funkat ett par match i rad.

Roberto Firmino 4 (ut 78´)
Nej, i dag var ingen bra dag för ”Bobby”. Borde definitivt gjort mål på läget i första halvlek och bjöd inte på några andra prestationer i det offensiva. Kommer, som vi är vana vid, med bra ner i defensiven men där uppe saknas både det ena och andra från brassen i dag.

Sadio Mané 5
Gör ett vackert mål fram till 2-0 och har även trean inne, tyvärr helt korrekt bortdömt för hands men det känns som att Mané hade gynnats av en så kallad ”brace” i dag. Men varje poäng är viktig och jag känner att Mané både har mer att ge och kommer ge mer inom en snar framtid.

Alex Oxlade-Chamberlain (in 24’) 5
Får komma in redan efter 24 minuter när Keita går av skadad. Står sedan för matchens delikatess med sin assist á la Trent vid 2-0. Resterande del av matchen är han i det stora bara en del av mittfältet. Känns som en typisk ”sista tjugo”-spelare i år.

Diogo Jota - (in 78’)
Kom in och deltog för lite för att betygsättas.

Takumi Minamino - (in 88’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden.se: Alisson Becker

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-10-30 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool