Spelarbetyg efter Liverpool - Brighton & Hove Albion 0-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Brighton & Hove Albion 0-1

Efter två raka 3-1-segrar var känslan att Liverpool var på god väg tillbaka till något slags normalläge. Men icke. 0-1 hemma mot Brighton var lagets andra raka ligaförlust hemma på Anfield, något som inte har hänt sedan 2012.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd 

Caoimhin Kelleher 3

Fick ersätta en sjuk (men inte covidsjuk) Alisson Becker och fortsätter att imponera som nummer två. Lugn och trygg både med bollen vid fötterna och på linjen. Bojan Djordjic ville ha det till att Kelleher skulle gått ut och plockat ned inlägget vid Brightons 1-0-mål men jag ser inte att han kunde göra någonting bättre i den situationen. 

Trent Alexander-Arnold 2

Hade ett par bra sekvenser; en fin kombination längs kanten, ett par lovande inlägg och ett giftigt inspel till Salah. Tappade markeringen vid målet vilket sänker betyget. 

Jordan Henderson 3

Återigen mycket stabil som mittback. Underbar frispelning till Salah tidigt i matchen. Får steppa upp ett steg till nu när även Fabinho är borta och gör ett bra jobb bredvid Phillips. 

Nat Phillips 2

Inga direkta misstag. Olycklig touch som ledde fram till målet men i övrigt bra utan att sticka ut. Frustrerande många sidledspassningar framåt slutet dock. Upp med bollen bara! 

Andy Robertson 2

En svag tvåa till skotten som inte kom runt på sin vänsterkant och led av förlusten av Mané. 

Gini Wijnaldum (ut 64') 2 

Ingen bra första halvlek från holländaren som fick ut väldigt lite. Snäppet bättre i andra där han försökte följa med upp i anfallen. 

Thiago Alcantara 2

Bra i passningsspelet där frisparksvarianten och chippen till en framrusande Bobby Firmino stack ut som matchens stora delikatess. Ett riktigt "what could have been"-ögonblick. Drar vidare på sig en hel del frisparkar vilket han måste slipa bort för att inte sätta käppar i hjulen för hela presspelet. 

James Milner 2

Fick chansen från start men hade ingen speciellt bra kväll. Inte speciellt misstagsbenägen men det händer liksom ingenting från Milners fötter. Passar kanske bättre i mer högintensiva matcher när det är mer löpa. 

Xherdan Shaqiri (ut 64') 1

Fick inte ut någonting. 

Roberto Firmino (ut 79') 2

Nära ett minnesvärt frisparksmål när han blev framchippad av Thiago. Tog lite för lång tid på sig att spela in bollen därefter dock och läget rann ut i sanden. Bättre i första halvlek men inte alls lika bra som han såg ut mot exempelvis Tottenham

Mohamed Salah 2

Närmast ett Liverpoolmål idag. Lyckades inte riktigt få direktskottet på Trent Alexander-Arnolds inspel under ribban och lyfte ett tidigt friläge över ribban. Inte effektiv men tar sig i alla fall till chanserna. 

Divock Origi (in 64') 1

Fick ut exakt noll av sitt inhopp, utöver att slarva bort lovande hemmaanfall då förstås. Iskall. 

Alex Oxlade-Chamberlain (in 64') 1

Samma här. Gör ingen skillnad. 

Curtis Jones (in 79') Spelade för kort tid för att betygsättas 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seCaoimhin Kelleher





 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-04 00:05:55
Author

Fler artiklar om Liverpool