Spelarbetyg efter Liverpool - Burnley 0-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Burnley 0-1

Det tog 68 matcher, men nu är sviten bruten. Sean Dyches Burnley blev det första laget sedan Crystal Palace 2017 att återvända från ett ligamöte på Anfield med tre poäng när de segrade med uddamålet på torsdagskvällen.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 1

Höll på att schabbla till det redan i den första halvleken men räddade upp situationen med en räddning på straffområdeslinjen. Feltajmad när han fäller Ashley Barnes. Inte ens nära att rädda straffen trots att han valde rätt hörn. 

Trent Alexander-Arnold 1

Trent Alexander-Arnolds formsvacka fortsätter och blir bara djupare och djupare. Direkt dålig även ikväll. Har sett ut som en skugga av sitt forna jag under hela säsongen och skulle nog må bra av lite mindre speltid framöver. Om inte annat så skulle resten av laget göra det. 

Joël Matip 3

Tillbaka i spel och det är väl det enda positiva man kan ta med sig från det här bottennappet. 

Fabinho 2

Det var inte mittbackarna som förlorade den här matchen för Liverpool. Fabinho har gjort ett bra jobb i mittlåset men saknas något otroligt på mittfältet. 

Andy Robertson 2

Ingen vidare insats från skottens sida men långt ifrån sin ytterbackkollegas rekordlåga nivå. Bidrar ändå med sitt hårda jobb och stora lungor. 

Gini Wijnaldum 2

En dålig första halvlek följdes upp av en snäppet bättre andra där han låg bakom Liverpools bästa chans i matchen när han gick kust till kust på basketlingo och spelade fram Salah till ett bra läge. 

Thiago Alcantara 2

Duktig med bollen även om hans inflytande blev mindre och mindre ju längre matchen led. Tog emot en riktigt ful tackling från Barnes och gav igen med samma mynt. 

Oxlade-Chamberlain (ut 57’) 1 

Det där lilla extra som Oxen hade innan skadan hemma mot Roma 2018 har sakta försvunnit och efter ikväll kan vi konstatera att det är helt borta och inte kommer att komma tillbaka i Liverpooltröjan i alla fall. Hade ett hårt skott rakt på Pope i bortamålet men i övrigt? Ingenting. 

Xherdan Shaqiri (ut 84’) 1

Hade ett skott som i alla fall lurade mig i den första halvleken men inte jättemycket mer än så. 

Divock Origi (ut 58’) 1 

Divock Origi fick chansen att starta för första gången i ligan den här säsongen och kastade bort sin chans helt. Bjöds på ett friläge när Ben Mee misslyckades med en hemåtpassning men lyckades pricka ribban. 

Sadio Mané 1 

Försökte att få ut något i offensiv väg men lyckades inte hota ett disciplinerat Burnley. Kanske hårt med en etta men kraven är höga på honom. 

Roberto Firmino (in 57’) 2

Kvicktänkt när han styrde ett hårt inspel med klacken mot mål. Nära en sen kvittering men Burnleyspelarna stod uppradade på mållinjen och kunde stå i vägen för en sådan. 

Mohamed Salah (in 58’) 2

Hade ett klurigt avslut på mål men Pope var på alerten och kunde parera. 

Takumi Minamino (in 84’) Spelade för kort tid för att betygsättas 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Joël Matip

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-22 00:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool