Spelarbetyg efter Liverpool - Burnley 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Burnley 2-0

Liverpool genomförde en stabil insats och kunde besegra Burnley med siffrorna 2-0. Spelarbetygen finner ni nedan: 


Betygsskala: 1-10 
Alisson Becker 6 
En stabil insats idag från brassen. Blandar och ger lite i spelet med fötterna, vissa passningar är det mittfältsklass på medan andra är direkt svaga. Räddar det han ska och får även kröna insatsen med en mycket läcker enhandsräddning i matchens sista sekunder. 

Trent Alexander-Arnold
Även om Burnleys Dwight McNeil ibland ställde till med besvär för den Liverpoolfödda högerbacken i den första halvleken, bjuder han på några riktigt fina aktioner och spelar upp sig rejält under andra halvlek. Mycket bra offensivt matchen igenom, där han ofta kryper in centralt och hittar högkvalitativa lösningar för att luckra upp det låga Burnelyförsvaret. Räddar även en boll på målinjen tidigt in i matchen. Lite svagare inlägg än vad vi är vana vid, men sett på det stora hela, en riktigt bra match. 

Joel Matip 7 
Trots att han får stå och stångas mot ett par riktigt bra duellspelare i 90 minuter förlorar han inte särskilt många. Förmågan att kunna trä in bollen mellan motståndarens lagdelar är en otroligt viktig egenskap för en mittback, framförallt mot lågt stående försvar. Möjligen något nonchalant mot slutet, tappar en gnutta koncentration. 

Virgil van Dijk 7 
Även han stark i duellspelet och bjöd framförallt på en riktigt svettig brytning när Jay Rodriguez kommer fri. Hans krossbollar över i princip hela planen är allt som oftast av yppersta världsklass och är ett mycket effektivt sätt att slå ut lagdelar på. Faktum är att uppbyggnaden till Liverpools 2-0 mål sker just genom en sådan här krossboll. Fantastiskt att ha honom tillbaka, han har varit saknad. 

Konstantinos Tsmikas 7 (ut 92) 
Greken forstätter att ta sin vikarieroll på absoluta allvar och är återigen ruggigt bra matchen igenom. Stabil defensivt och ett hot offensivt. Med Andy Robertson tillbaka på bänken kan vi tänka oss att de grekiska vänsterbacken kommer bli satt på bänken snart, men han har sannerligen stärkt sina aktier hos Klopp. Riktigt bra inlägg till Jotas 1-0 mål dessutom. Kvaliteten på hörnorna kan bli bättre. 

Harvey Elliot 6 
Efter några fina framträdanden under försäsongen för Liverpool fick han nu chansen från start av Jurgen Klopp. Efter en rätt så anonym första halvlek spelade han upp sig under andra halvlek och visade prov på sin vassa teknik och speluppfattning. Är högst delaktig i 2-0 målet där han mycket tjusigt kontrollerar Van Dijks passning på bröstet. Har även några fina djupledsbollar. Otur att målet han assisterar till blir bortdömt för offside. Defensiven kan spetsas till men herregud, grabben är 18 år. 

Jordan Henderson
I kaptenens återkomst visade han prov på exakt varför han är så viktig för det här laget. Väldigt delaktig, har hela tiden bollen i rullning och en farlig inläggsfot. Jordan Henderson blir en viktig kugge att hålla skadefri i detta maskineri ifall Liverpool ska aspirera på några stora titlar. Det enda negativa med att publiken är tillbaka på arenan är att man inte får höra kaptenens ständiga gormande på sina lagkamrater. Men även om vi inte hör det längre, kan jag nästan lova att kaptenen fortsätter dirigera sina lagkamrater, som om de vore hans barn. 

Naby Keita 6 (ut 81) 
Fick förtroendet ännu en match i följd men är hyfsat anonym idag. Blandar och ger i passningsspelet och ibland får man känslan av att han inte riktigt vågar ta med sig bollen framåt. Med ett fullt friskt och fräscht mittfält till förfogande tror jag det kan bli svårt för guineanen att få en cementerad plats i startelvan. 

Mohamed Salah
Egyptern har, som ofta, svårt mot Burnley och deras kompakta och fysiska försvarsspel. Är däremot ofta delaktig i anfallsspelet och försöker hela tiden skapa någonting. Märks att han framåt slutet törstar efter det där målet något enormt, vilket resulterar i att han i många situationer väljer att skjuta istället för att passa. Nära att få en assist till Mane i slutet samt några centimeter ifrån att vara onside istället för offside när han placerar in bollen bakom Nick Pope. En okej insats, men vi kan förvänta oss mer. 

Diogo Jota 7 (ut 81) 
Fick ännu en gång chansen istället för Firmino och visade på sin otroliga förmåga att vara vid rätt plats vid rätt tillfälle när han kliniskt nickade in 1-0 till Liverpool. Tycker även att han i andra halvlek höjer sig i spelet utanför boxen. Portugisen är en riktig poängspelare, en viktig pusselbit i ett lag med höga ambitoner. 

Sadio Mane 6 
Gör sitt första mål för säsongen med ett distinkt avslut men annars syns inte senegalesen till särskilt mycket. Missar även flertalet lägen där han antingen borde avslutat bättre eller släppt bollen till en lagkamrat.  

Thiago (in 81) 
Spelade för kort för att betygsättas. 

Roberto Firmino (in 81) 
Spelade för kort för att betygsättas. 

Joe Gomez (in 92) 
Spelade för kort för att betygsättas. 
 
Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Jordan Henderson 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-08-21 17:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool