Spelarbetyg efter Liverpool – Chelsea: 4-1
Conor Bradley stod för den bästa individuella insatsen som en Liverpool-spelare har gjort under säsongen.

Spelarbetyg efter Liverpool – Chelsea: 4-1

Liverpool krossade Chelsea i rivalmötet med hela 4-1. Segern innebär att de röda kopplar greppet om serieledningen. Redaktionen ger er spelarbetygen.

Alisson 6
Hade i ärlighetens namn inte speciellt mycket att stå i. Tog det som han skulle och distribuerade bollarna på fötterna på ett bra vis. Chanslös på målet.

Conor Bradley 9 (ut 69’)
Det finns inte nog med superlativ för att beskriva ynglingens insats ikväll. Exceptionellt bra, det finns fog för att anse att han ska ha en 10:a i betyg. Stod för två assist och ett briljant mål. Nollan hölls intakt så länge som han var på planen. En av de bästa insatserna som jag har sett i en Liverpool-tröja. Hatten av för Bradley.

Ibrahima Konaté 8
Bygger vidare på sin fina formkurva under de senaste veckorna. Ett fysiskt praktexemplar som är totalt dominant i duellerna. Lite slarvig vid reduceringsmålet, i övrigt en fantastisk insats.

Virgil van Dijk 6
Svårt att bedöma kaptenen ikväll. Var väldigt bra i de allra flesta sekvenser, men hade faktiskt tur både en och två gånger med domsluten. Med lite otur hade han kunnat orsaka två straffar. Men som sagt annars en stabil och bra insats.

Joe Gomez 7 (ut 69’)
Att Joe Gomez skulle se så självklar och trygg ut som vänsterback hade inför säsongen låtit väldigt naivt. Men faktum är att engelsmannen faktiskt vuxit ut till en gigant i baklinjen, oberoende på vilken position han placeras på. Fruktansvärt imponerande.

Alexis Mac Allister 8
Var näst bäst på plan efter Bradley. Nyckeln i spelet med boll och dikterar matchens tempo från sin mittfältsroll. Slår öppnande passningar som startar de flesta anfall. Har under de senaste matcherna blivit markant mycket bättre i det defensiva, vilket var det sista steget han behövde ta för att bli en komplett sexa.

Dominik Szoboszlai 7 (ut 69’)
Tillbaka efter skadefrånvaron och det med besked. Nickade påpassligt in 3–1 målet på Bradleys fina inlägg. Hittade fina ytor mellan Chelseas lagdelar och kändes konstant farlig med bollen. Välkommet att ha ”Szobo” tillbaka på banan.

Curtis Jones 7 (ut 83’)
Ännu en i raden bra insatser från scousern. Hittade ett fint samarbete med sina mittfältskollegor och var elegant i kombinationsspelet. Har blivit så otroligt bra på att täcka bollen och använda sig av kroppen. Tror han för tillfället är en av de första som Klopp kritar ner i startelvan.

Diogo Jota 8 (ut 69’)
Stod för det förlösande 1–0 målet, då han på något sätt lyckades rinna igenom Chelseas försvar och avsluta på klassiskt Jota-vis. Är en av lagets mest formstarka spelare och gör att Salahs frånvaro inte blir speciellt kännbar. Känslan är att Jota är på väg att ta det sista steget i sin utveckling och äntligen bli en världsklasspelare att räkna med.

Darwin Núñez 7
Skapade chanser och brände chanser, en karaktäristisk insats från Núñez helt enkelt. Missade även en straff. Trots detta lyckades han stå för en riktigt bra spelmässig insats och fick kröna den med en läcker assist. Det går att säga mycket om uruguayaren, men det går inte komma ifrån hur nyttig han är för laget.

Luis Diaz 7
Pigg och energisk matchen igenom. Punkterade matchen med sitt 4–1 mål, och spelade även fram Bradley till 2–0 målet. Generellt en mycket stark prestation av Diaz. Har likt de andra i offensiven verkligen steppat upp i Salahs frånvaro.

Inhoppare:

Andrew Robertson 5 (in 69’)
Fick välbehövliga minuter i benen efter en lång tids skadefrånvaro. Såg pigg ut, men av förklarliga skäl lite matchotränad ut. Får kämpa för att vinna tillbaka vänsterbacksplatsen av Joe Gomez.

Trent Alexander-Arnold 6 (in 69’)
Ersatte matchens lirare Conor Bradley. Såg spelsugen och alert ut men uträttade inte något nämnvärt. Han får verkligen kämpa för att få tillbaka platsen av Bradley. Kanske kan Klopp hitta en lösning med båda i laget?

Harvey Elliott - 6 (in 69’)
Kom in med energi och kämpaglöd när matchen skulle stängas. Är trots sin storlek inte rädd för att gå in i dueller och göra vad som krävs för att vinna.

Cody Gakpo – 5 (in 69’)
Fick chansen med 20 minuter kvar att spela. Gjorde en del fina aktioner, men saknade skärpa i de avgörande lägena. Det blir svårt att slå sig in i startelvan med tanke på hur konkurrenterna presterar för närvarande.

Bobby Clark - (in 83’)
Spelade för kort tid att bedömas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Conor Bradley.
 

Johan Olsson2024-02-01 00:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool